Huisdieren.nl en online-dierenarts Marengo samen tegen de rijzende dierenartskosten!

26 MRT 2024 13:04 | Huisdieren.nl

In een unieke samenwerking bundelen Marengo Vet App en Huisdieren.nl hun krachten om een significante bijdrage te leveren aan de dierenzorg in Nederland. Deze samenwerking is niet alleen een reactie op de recent aangenomen moties in de Tweede Kamer over dierenartskosten en de werkdruk van dierenartsen, maar stelt ook een prioriteit in het bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.

Nederlanders zijn dol op huisdieren. We leven in ons land met ruim 17 miljoen mensen en met maar liefst 27 miljoen huisdieren. Uit onderzoek van 3Vraagt blijkt dat maar liefst 3 op de 5 jongeren hun huisdier zien als familielid en dat bijna de helft van de baasjes de verjaardag van hun huisdier vieren. Kwalitatieve en betaalbare zorg en verzorging van je huisdier is dus van groot maatschappelijk belang.

Huisdieren en Marengo Samenwerking

Marengo Vet App, erkend als de eerste "Applied A.I." gebaseerde app voor diergeneeskunde ter wereld, is revolutionair in het aanbieden van directe, toegankelijke en betaalbare diergeneeskundige zorg. Onze AI-aangestuurde klantervaring, in lijn met McKinsey's bevindingen, verbetert de gezondheid- diagnostiek en biedt op maat gemaakte zorg suggesties, wat leidt tot grotere operationele efficiëntie en klantgerichtheid.

Huisdieren.nl, bekend van Renate Gerschtanowitz-Verbaan, staat bekend als hét online lifestyle platform voor baasjes die het beste willen voor hun huisdier. Huisdieren.nl biedt een breed scala aan informatie, producten en diensten voor huisdier-eigenaren en onderscheidt zich door kwalitatief hoogstaande content en producten.

De integratie van de diensten van Huisdieren.nl en Marengo leidt tot een ongekende synergie, die voor het eerst alle facetten van dierenzorg en dierenverzorging in Nederland combineert. Deze samenwerking versterkt de positie van beide organisaties in de markt en biedt een volledig spectrum aan diensten en informatie voor huisdiereigenaren.

Een andere prioriteit van deze samenwerking is het bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Door de reductie van onnodige ritten naar de dierenarts, schatten Marengo Vet en Huisdieren.nl een besparing van tot wel 1 miljoen kg CO2. Dit benadrukt hun commitment niet alleen aan de gezondheid en het welzijn van huisdieren, maar ook aan het milieu.

Deze samenwerking komt op een cruciaal moment, waarbij de dierenartsensector onder hoge druk staat door toenemende kosten en werkdruk. De Marengo Vet App biedt oplossingen zoals betaalbare online consultaties en de mogelijkheid voor directe diagnoses en adviezen via de app, terwijl Huisdieren.nl een platform biedt voor kwalitatieve informatie en producten. Samen vormen zij een krachtig verbond in de veterinaire sector.

Meer binnen de rubriek Dieren en natuur