Grote vraag naar lang stukgoed zorgt voor meer investeringen in flexibele opslag

17 MEI 2022 12:12 | Hamag magazijninrichting

De sterk groeiende vraag naar goederen is op vele terreinen voelbaar. De consument verwacht een groot productaanbod dat via internet te bestellen is. Daarnaast moet ook direct geleverd kunnen worden. Deze vraag heeft niet alleen effect op de logistieke organisatie van de eindleverancier. Ook als u producent, of groothandel, moet u snel en adequaat kunnen inspringen op de vraag uit de markt. En dat betekent dat u ook uw voorraadbeheer goed op orde moet hebben. Dat kan met een draagarmstelling.

Een draagarmstelling voor lang stukgoed

Zeker als u werkt met lang stukgoed kan opslag voor hoofdbrekens zorgen. U wilt voldoende voorraad hebben, maar u heeft ook te maken met een beperkt oppervlakte van uw magazijnruimte. Vaak neemt lang stukgoed veel ruimte in. Bovendien kan het materiaal gevoelig zijn voor buigen, vervormen of breken. Lang stukgoed kan immers uit zeer veel verschillende producten bestaan. Niet alleen spreken we over pallets in afwijkende maten, maar ook over metalen buizen of lange houten latten. Met een draagarmstelling kunt u dit soort lang stukgoed niet alleen stabiel opslaan, het is ook veilig.

Een magazijn vol draagarmstellingen voor efficiënte opslag

Het voordeel van een draagarmstelling is dat de stelling niet onderbroken wordt door bijvoorbeeld jukken. Hierdoor is de lengte van de stelling die u tot uw beschikking heeft, zeer uitgebreid. U kunt eventueel gebruik maken van legborden zodat u smaller stukgoed toch kunt stapelen of er in bundels op kunt leggen. U kunt door middel van de draagarmen zelf de hoogte tussen de verschillende legborden bepalen, waardoor u optimaal gebruik maakt van de hoogte van uw magazijn en de hoogte van uw draagarmstelling.

Geschikt voor ieder magazijn

Behalve het voordeel dat u heeft in de lengte van de draagarmstelling profiteert u van nog meer eigenschappen. U kunt de draagarmstelling namelijk zowel enkelzijdig als dubbelzijdig plaatsen. Dat betekent dat u de draagarmstelling tegen een muur in uw magazijn kunt plaatsen, maar ook midden in de bedrijfshal. Zolang u rekening houdt met de aanrijroutes van de heftrucks, kunt u op deze manier van twee kanten het lange stukgoed laden en lossen. Bovendien gaat ook de ruimte aan de muren niet verloren.

Een draagarmstelling voor binnen en buiten

De draagarmstellingen kunnen niet alleen in de bedrijfshal geplaatst worden. Het is ook mogelijk om deze buiten te installeren. Dat creëert de mogelijkheid tot het, al dan niet tijdelijk, uitbreiden van uw opslagcapaciteit. Desgewenst kan daar een overkapping bij geleverd worden. U kiest voor een draagarmstelling die past bij de goederen die u wilt opslaan. Zo zijn er draagarmstellingen voor lichte, maar ook voor gemiddeld zware en zware goederen. Heeft u niet alleen lang stukgoed in uw assortiment maar bent u ook op zoek naar een efficiënte manier om bijvoorbeeld kabels op te slaan? Kies dan voor haspelstellingen waarmee u op een eenvoudige manier orde in uw magazijn houdt.

Draagarmstellingen zorgen voor veel ruimtebesparing in uw magazijn, zijn eenvoudig te installeren en veilig in gebruik. Of u nu op zoek bent naar een tijdelijke of permanente oplossing voor flexibele opslag, met een draagarmstelling heeft u niet alleen een betrouwbare stelling, maar ook een gebruiksvriendelijke.

 

Meer binnen deze rubriek