Luscii ondersteunt Essen University Hospital op de verdere weg naar een Smart Hospital

15 JAN 2024 10:00 | Luscii healthtech B.V.

Utrecht, 11 januari 2024. Essen University Hospital zal voor de monitoring op afstand van patiënten met luchtwegaandoeningen in de toekomst vertrouwen op het toonaangevende digitale gezondheidsplatform Luscii. De samenwerking met de Kliniek Infectieziekten onder leiding van Prof. Dr. med. Oliver Witzke maakt deel uit van de "Smart Hospital"-strategie van Essen University Hospital. Het doel van een pilotproject is het verlengen van de zorg thuis en daarmee gepaard gaande verhoogde patiënttevredenheid.

In het kader van een haalbaarheidsanalyse zal het medisch personeel van de kliniek patiënten met pneumonie die deelnemen aan het pilotproject vanaf nu op afstand monitoren met software van Luscii als medisch hulpmiddel (SaMD). Deze zorginnovatie wordt wetenschappelijk geëvalueerd door Essen University Hospital gedurende twaalf maanden. Bij een succesvolle evaluatie is ook het gebruik voor andere aandoeningen gepland.

De digitale verlenging van de zorg beoogt een snellere terugkeer naar de vertrouwde thuisomgeving mogelijk te maken. Ook bezoeken aan de klinische polikliniek en niet-noodzakelijke bezoeken aan de spoedeisende hulp zouden moeten verminderen.

In het kader van het pilotproject ontvangen deelnemende patiënten de Luscii-app, waarmee ze gegevens invoeren binnen een gestructureerd behandeltraject voor longontstekingen. De gegevens omvatten symptomen, vitale parameters en specifieke vragenlijsten. Het medisch personeel bewaakt de patiënten met behulp van de clinical engine van Luscii. Op basis hiervan kunnen ze gericht patiënten ondersteunen en met hen communiceren.

Een mijlpaal voor de toetreding van Luscii tot de Duitse markt

"Essen University Hospital ziet digitalisering als een unieke kans om het ziekenhuis van de toekomst vorm te geven, met een duidelijke focus op de mens als patiënt en als medewerker. Luscii biedt daarvoor ideale ondersteuning," aldus Prof. Dr. med. Jochen A. Werner, Medisch Directeur en Voorzitter van Raad van Bestuur van Essen University Hospital, over de samenwerking. Prof. Dr. med. Oliver Witzke voegt toe: "Longontstekingen blijven een aanzienlijk gezondheidsprobleem. De opkomst van op afstand monitoren biedt een veelbelovende mogelijkheid om de zorg voor patiënten te optimaliseren."

Voor Luscii vormt de samenwerking een belangrijke mijlpaal voor de toetreding tot de Duitse markt. "Luscii heeft zich al meer dan een decennium bewezen in de dagelijkse zorg voor clinici en patiënten. We zijn ervan overtuigd dat we de grote voordelen van Luscii nu ook in Duitsland kunnen laten zien," aldus Prof. Dr. Daan Dohmen, oprichter van Luscii en expert op het gebied van digitale transformatie in de gezondheidszorg.

Luscii

Luscii Healthtech B.V. uit Nederland is een toonaangevende aanbieder van telemonitoring en digitaal ondersteunde zorg op afstand in Europa. Het bedrijf heeft 15 jaar ervaring in de digitalisering van de gezondheidszorg. Het Luscii-platform omvat momenteel 150 behandeltrajecten voor verschillende ziekten en zorgscenario's. Specifiek aangepast of vanaf nul ontwikkeld voor het betreffende gebruik, stellen de programma's medische monitoring van patiënten thuis mogelijk. Luscii wordt met succes toegepast in bijna alle ziekenhuizen in Nederland en is ook partner van de Britse NHS. Tot op heden zijn er meer dan 25 miljoen registraties via het platform gedaan.

Meer binnen de rubriek Zorg