LEMKEN investeert 18 Miljoen Euro in de bouw van een nieuwe fabriek in Nederland

24 FEB 2022 11:42 | Machinefabriek Steketee B.V. | member of the LEMKEN group

Machinefabriek Steketee uit Stad aan ‘t Haringvliet maakt sinds 2018 deel uit van de LEMKEN-Groep en groeit razendsnel. De wereldwijde vraag naar onkruidbestrijdingsmachines, zoals camera-gestuurde schoffelapparatuur is zo groot, dat er uitbreiding en een moderne productiefaciliteit nodig is. Met deze reden investeert LEMKEN in een nieuwe fabriek, die gebouwd zal worden in Dinteloord, niet ver van de huidige vestiging in Stad aan ‘t Haringvliet. Steketee zal zich vestigen op het Agro Food Cluster Nieuw Prinsenland in de gemeente Steenbergen (Noord-Brabant). De planning is dat de nieuwe fabriek in het najaar van 2023 haar deuren opent en plaats biedt aan tenminste 30 extra medewerkers.

Anthony van der Ley, CEO van de LEMKEN Groep, zegt over de achtergrond van de investering: “De wereld om ons heen verandert in hoog tempo. We zullen samen met de gehele keten op een verstandige en stapsgewijze manier naar een duurzame voedselproductie toe moeten werken. Ook, of eigenlijk juist ook, de primaire landbouw zal hierin een voortrekkersrol gaan vervullen. Er zijn vele mogelijkheden en oplossingen voor problemen die we met techniek en hightech kunnen oplossen. Een mooi voorbeeld daarvan is de omslag van chemische naar mechanische onkruidbestrijding. Bij LEMKEN geloven dat dit voorlopig niet zonder chemie kan, maar we denken dat het wel minder en preciezer kan. Daarom hebben we in 2018 Steketee gekocht en geven we vol gas in de verkoop, productie en ontwikkeling van de Steketee machines. Inmiddels groeien we op de huidige locatie zo snel uit ons jasje, dat we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe locatie, waar we onze ambities waar kunnen maken. Van der Ley voegt eraan toe, dat de ambitie verder reikt dan alleen productie uitbreiding. “Ook is er besloten om extra te investeren in productontwikkeling om de unieke en innovatieve positie van Steketee nog verder uit te breiden. Het toepassen van kunstmatige intelligentie op onze werktuigen is daar een mooi voorbeeld van”.

Nicola Lemken vervolgt: “Naast een gezonde groei van ons bedrijf hebben we in de LEMKEN Groep het welzijn van onze medewerkers en goede werkomstandigheden hoog in het vaandel staan. We zijn daarom erg blij, dat wij dat we op slechts 27km afstand van onze huidige vestiging een nieuwe locatie hebben kunnen vinden. Alle medewerkers kunnen daarom hun baan behouden en mee naar de nieuwe locatie. Vanwege de verwachte groei en investeringen, verwachten we in de komende jaren bovendien meer personeel nodig te zijn op verschillende afdelingen. Bovendien zijn we met onze jarenlange ervaring in het ontwerpen, industrialiseren en vermarkten van landbouwwerktuigen ook een interessante partij voor andere bedrijven, universiteiten en scholen. We willen op onze nieuwe locatie daarom ook graag een springplank bieden voor studenten, startups en nieuw talent”.

Iljan Schouten, Managing Director bij Steketee is opgetogen over de investering: "Ruim drie jaar na de overname, zijn we nu op een punt aangekomen om een grote stap vooruit te maken. Ik ben daarom erg blij met het vertrouwen van onze moedermaatschappij LEMKEN in het bedrijf Steketee en haar medewerkers. Ik ben vooral trots op de mensen bij Steketee, hoe zij de afgelopen tijd hebben gewerkt om Steketee te laten groeien en te brengen waar we nu staan. Een professioneel en toekomstgericht bedrijf met een fantastische mix tussen ervaring en jong talent. Ook zullen we volop gaan inzetten op nieuwe technologieën, zowel op onze eindproducten als ook in onze productie. Om dit te laten zien, zullen we niet alleen investeren in een nieuwe productieruimte, maar ook in ons ontwikkelingscentrum en een AgroForum, als inspiratie- en kenniscentrum voor ons klanten, zowel nationaal als internationaal”.

************************************

Over Steketee: Steketee is één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van onkruidbestrijdingstechnologie voor precisielandbouw. Tegenwoordig maakt het bedrijf deel uit van het familiebedrijf LEMKEN en heeft het hoofdkantoor en de productiefaciliteit in Stad aan ‘t Haringvliet, Nederland. Sinds 2007 ligt de focus op intelligente cameraconcepten met plantherkenning voor automatische stuursystemen. Klantgerichtheid en landbouwkundige expertise in software en mechatronica vormen de perfecte basis voor machines met maximale klantvoordelen. Hiermee creëert Steketee ruimte om te groeien voor zowel de gewassen als agrarische ondernemers. 

https://www.steketee.com

Over LEMKEN: LEMKEN wordt wereldwijd erkend als een visionair en duurzaam bedrijf dat een belangrijke bijdrage levert aan een profitabele en duurzame landbouw. LEMKEN deelt al meer dan 240 jaar en zeven generaties lang haar kennis en passie op het gebied van het telen van gewassen. Het assortiment bestaat onder andere uit grondbewerkingsmachines, zaaimachines, schoffelmachines, kunstmeststrooiers en slimme oplossingen voor agrarisch databeheer. Momenteel heeft LEMKEN wereldwijd meer dan 1.600 medewerkers in dienst en wordt een omzet gegenereerd van ruim 440 miljoen euro. 

https://www.lemken.com 

Meer binnen de rubriek Aardappelen