De persoonlijkheidstest gericht op werksituaties

23 NOV 2021 12:58 | Testgroup

De persoonlijkheidstest is hét middel om meer inzicht te krijgen in uw personeel. Als ondernemer wilt u ervoor zorgen dat uw medewerkers in staat zijn om het maximale uit hun functie te halen. Zij moeten in staat zijn om hun talenten optimaal te benutten binnen de taken die zij uitvoeren. Hiervoor is het belangrijk om elk personeelslid goed te kennen en te weten waar de competenties liggen. De persoonlijkheidstest geeft hier maximaal inzicht in.

Optimaal inzicht in de competenties en persoonlijkheid

Persoonlijkheidstest is een valide en betrouwbare test die zorgt voor een duidelijk en zeer compleet inzicht in de competenties én de persoonlijkheid van kandidaten. Het gaat hier om een ‘slimme’ persoonlijkheidstest. Dit betekent dat elke kandidaat specifieke vragen krijgt voorgelegd, welke zijn afgestemd op de kandidaat. Er wordt gebruik gemaakt van algoritmes binnen de persoonlijkheidstest. Wanneer een kandidaat de uitkomst van de test probeert te sturen, of vooral wenselijke antwoorden invult in plaats van eerlijke antwoorden, dan wordt de test tussentijds automatisch aangepast. Hierdoor zorgt de persoonlijkheidstest voor een eerlijk en betrouwbaar resultaat.

Een persoonlijkheidstest voor bestaande medewerkers

Bestaande medewerkers blijven zich ontwikkelen binnen de functie die zij bekleden. Hierdoor kan het zijn dat de functie op den duur niet meer optimaal bij hen past, waardoor zij niet meer het maximale uit zichzelf kunnen halen. Voor het bedrijf betekent dit dat potentie verloren gaat. De bedrijfsprestaties optimaliseren wanneer iedere medewerker zich op de juiste plek binnen het bedrijf bevindt. De persoonlijkheidstest geeft inzicht in competenties en kan daarmee nieuwe inzichten bieden over de inzet van kwaliteiten en talenten voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Een persoonlijkheidstest voor sollicitanten

Het aannemen van nieuw personeel is voor veel ondernemers gedeeltelijk een gok. Iedereen is zich er bewust van dat een sollicitant tijdens het sollicitatiegesprek niet volledig zichzelf is. De kandidaat wil de baan hebben en zal sneller geneigd zijn om wenselijke antwoorden uit te spreken in plaats van eerlijke antwoorden. Ook hier kan de persoonlijkheidstest worden ingezet om een eerlijk, betrouwbaar en valide beeld te krijgen van de kandidaat, zijn of haar competenties en persoonlijkheid. Dit maakt het selecteren van de juiste kandidaten voor een vervolggesprek eenvoudiger en het vergroot de kans dat u uiteindelijk de kandidaat aanneemt die de plek binnen uw bedrijf daadwerkelijk op de juiste wijze invult.

Snel resultaat met de persoonlijkheidstest

De persoonlijkheidstest werkt niet alleen betrouwbaar, maar ook snel. Dit is prettig, want het geeft u de mogelijkheid om op korte termijn aan de slag te gaan met de resultaten. De persoonlijkheidstesten zijn uitsluitend voor bedrijven en organisaties beschikbaar. Deze kunnen voor zowel bestaande medewerkers als sollicitanten worden besteld, waarna de persoonlijkheidstest wordt klaargezet binnen een tijdsbestek van 30 minuten. Het rapport is direct na afronding van de persoonlijkheidstest beschikbaar. U kunt hier zelf mee aan de slag, maar het is ook mogelijk om het rapport telefonisch te bespreken met een consultant. Het rapport geeft inzichten in onder meer alle belangrijke informatie met betrekking tot selectie en ontwikkeling van personeel.

De persoonlijkheidstest kan op maat worden aangeboden

Het spreekt voor zich dat er in bepaalde situaties wensen kunnen zijn met betrekking tot de afname of de uitslag van de persoonlijkheidstest. Misschien is het noodzakelijk om deze in een vreemde taal te laten doorlopen of is het belangrijk dat bepaalde, specifieke competenties meer aandacht krijgen in het uiteindelijke rapport. De persoonlijkheidstest biedt diverse mogelijkheden. Zo kan de test worden aangeboden in 20 verschillende talen, kan deze worden gebruikt voor individuelen en teams, en is er de mogelijkheid tot het verkrijgen van een maatwerk rapport waarvoor u zelf de gewenste competenties kunt selecteren.

Dé persoonlijkheidstest: professioneel en betrouwbaar

Wereldwijd is The Bridge Personality de enige persoonlijkheidstest waarbinnen het 4-kleurenmodel, de 16 Jung Types en de Big Five worden gecombineerd. Binnen de Benelux is het de meest toegepaste persoonlijkheidstest, die niet alleen een betrouwbaar resultaat biedt, maar ook duidelijkheid kan geven over de mate van eerlijkheid van de kandidaat. Sturend antwoordgedrag wordt namelijk inzicht gemaakt door middel van Normatief-Ipsatief split technology®, dat gebaseerd is op kunstmatige intelligentie. Doordat er 6 verschillende rapporten beschikbaar zijn, ontvangt u altijd de informatie waar u naar zoekt. Zo zijn er rapporten voor teams, voor sales, voor coaching en bijvoorbeeld voor recruitment. Daarnaast zijn er uiteraard de mogelijkheden tot het ontvangen van maatwerk rapporten.

Krijg duidelijkheid met de persoonlijkheidstest

U wilt duidelijkheid, zekerheid en betrouwbaarheid, zeker als het om uw personeel en sollicitanten gaat. Helderheid in persoonlijkheid en competenties, daar komt u verder mee. Dit is precies wat persoonlijkheidstest The Bridge Personality u te bieden heeft.

 

Dit is een origineel bericht van Testgroup

Meer binnen deze rubriek