Feestelijke opening van drie nieuwe Krajicek Playgrounds in Den Haag

20 SEP 2024 11:53 | Krajicek Foundation

Woningcorporaties, gemeente, WSDH en Krajicek Foundation investeren in leefbare Haagse wijken

Op donderdag 19 september trok een muzikale stoet door de straten van Den Haag. In samenwerking met woningcorporaties Staedion, Haag Wonen, Hof Wonen, gemeente Den Haag en WSDH opende de Krajicek Foundation drie nieuwe Krajicek Playgrounds: Heeswijkplein, Johannes Voetpad en Melis Stokepark. Met deze nieuwe sportpleinen komt het aantal Krajicek Playgrounds in de hofstad op achttien.

De minikaravaan trok onder leiding van brassband The Legendairs door Den Haag Zuidwest. van Krajicek Playground Heeswijkplein, naar Johannes Voetpad om te eindigen bij het Melis Stokepark. Rowanne van Veldhoven, regiomanager Krajicek Foundation was enthousiast om te zien dat de muziek en de sportieve activiteiten veel buurtbewoners en -kinderen trokken naar de drie nieuwe Krajicek Playgrounds: “Wat een topdag! Het was een hele mooie opkomst, vooral omdat we op deze locaties vandaag voor de allereerste keer staan met onze activiteiten. Het is een echt feest voor de buurt geworden.” 

Naast de officiële welkomstwoorden was op elk sportplein ruimte voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten, iets lekkers te nuttigen en natuurlijk organiseerden de buurtsportcoaches van WSDH in samen werking met de Krajicek Scholarshippers sportieve activiteiten voor de kinderen als tennis, boogschieten en basketbal.


Afbeeldingen:

Credit: Krajicek Foundation/Sebastiaan Nederhoed Fotografie

Krajicek Scholarshipper leert kinderen boogschieten / Brassband The Legendairs / WSDH organiseert sport en spel



Grotere Haagse samenwerking 

De drie Krajicek Playgrounds zijn onderdeel van een meerjarig partnership dat woningcorporaties Staedion, Haag Wonen en Hof Wonen dit jaar aangingen met de Krajicek Foundation. De woningcorporaties spraken steun uit aan vijf Haagse Krajicek Playgrounds; zij investeren in leefbaarheid van wijken waar zij actief zijn en in het woongenot van huurders. 

In samenspraak met de gemeente Den Haag is voor de locaties van de drie nieuwe Krajicek Playgrounds gekozen voor Den Haag Zuidwest. Krajicek Playgrounds Heeswijkplein (Hof Wonen), Johannes Voetpad (Staedion) en Melis Stokepark (Haag Wonen) bevinden zich in wijken waar de corporaties veel bezit hebben. De realisatie is mede mogelijk gemaakt met cofinanciering vanuit de Regiodeal; in deze deals werken Rijksoverheid en regio’s samen om de kwaliteit van wonen, werken en leven van inwoners en ondernemers te verhogen.


Het Krajicek Model: méér dan Playgrounds aanleggen

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation in aandachtswijken in heel Nederland Krajicek Playgrounds aan. Op deze multifunctionele sportvelden kunnen kinderen op een veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd sporten en spelen onder begeleiding van lokale sportleiders en Krajicek Scholarshippers.

In Den Haag werkt de Krajicek Foundation nauw samen met sportieve partner WSDH, die ook de programmering op de drie nieuwe Playgrounds gaat verzorgen. “Een prachtig voorbeeld van hoe verschillende organisaties daar de schouders onder zetten en daarbij de kracht van sport inzetten om te komen tot resultaten die zowel voor het individu als voor de maatschappij van grote waarde zijn”, aldus Job Schenau, directeur WSDH.


Credit: Krajicek Foundation/Sebastiaan Nederhoed Fotografie

Samen met vertegenwoordigers van de woningcorporaties openden Ulrike Insam (directeur Krajicek Foundation) en Job Schenau (directeur WSDH) Krajicek Playgrounds Heeswijkplein (Maarten van der Zwan, Hof Wonen), Johannes Voetpad (Marieke Stam, Staedion) en Melis Stokepark (Pim Timmers, Haag Wonen).

Noot voor de redactie:   Voor meer informatie over het partnership of hr beeldmateriaal kunt u terecht bij Vanessa Dobbe, woordvoerder Krajicek Foundation: (vanessa@krajicek.nl | 06-27093002) Voor overige vragen: Woordvoerder Staedion: Chang Wong (chang.wong@staedion.nl | 06-51216566) Woordvoerder Haag Wonen: Janneke Blanken de Kuijper (j.blanken@haagwonen.nl | 06-48873502) Woordvoerder Hof Wonen: Corina van der Stap (corina.vanderstap@hofwonen.nl | 06-13002431) Woordvoerder WSDH: Anouk Dijkshoorn (anouk.dijkshoorn@swsdh.nl | 06-40482576)

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen