NetDialog en SightLabs gaan samen verder onder de naam Sceptr

01 MEI 2023 08:30 | Sceptr

Utrecht, 1 mei 2023 – Netwerk monitoring specialist NetDialog breidt uit en neemt cybersecurity start-up SightLabs over. De twee bedrijven gaan vanaf nu samen verder als Sceptr.

Door het samengaan van de twee bedrijven, heeft Sceptr een unieke positie ingenomen in een verschuivende markt. Met de toevoeging van de diensten en mensen van SightLabs, worden er waardevolle SaaS-modules op het gebied van cybersecurity toegevoegd aan het portfolio. De twee bedrijven zijn gecombineerd tot één vernieuwende totaaloplossing. “We zien dat er steeds meer vraag komt naar één platform waarop alle inzichten op het gebied van netwerken - zowel prestaties als dreigingen - in kaart gebracht worden. Daar geven wij met Sceptr het antwoord op”, aldus Teun Levering, CEO van Sceptr.

Sceptr biedt waarde door op basis van netwerkdata inzicht te geven in prestaties, gebruikerservaringen en levering van applicaties. Daarnaast zal deze informatie ook gebruikt worden om afwijkend netwerkgedrag te signaleren. Dit kan namelijk duiden op cyberdreigingen, configuratiefouten of andere onwenselijke situaties. Deze informatie wordt gecombineerd, gecategoriseerd en gepresenteerd aan de eindgebruiker, die op basis hiervan de kritieke bedrijfsprocessen beter kan beschermen en beheren.

“Single Pane of Glass”

De samenwerking tussen NetDialog en SightLabs is organisch ontstaan door klantvragen, waar beide organisaties overlap in zagen ontstaan. Sceptr is een logisch antwoord op de vraag uit de markt om gecombineerde inzichten beschikbaar te maken voor zowel netwerk- als cybersecurity teams. Het nieuwe bedrijf biedt deze ‘Single Pane of Glass’, ook wel bekend als volledig overzicht, in de vorm van één platform aan. Daar vind je alle relevante informatie in één oogopslag.

Het platform dat Sceptr aanbiedt, bestaat uit drie verschillende modules. Network Monitoring, om de prestaties van het netwerk inzichtelijk te maken, Anomaly Detection om afwijkend gedrag te signaleren, en Domain Name System (DNS) Analysis om DNS verkeer te monitoren. Met deze drie modules zal Sceptr zich richten op drie pijlers naar haar klanten: Predict, Protect, Perform.

Over NetDialog

NetDialog is een ervaren speler in de Network Performance Monotoring (NPM) markt met een indrukwekkend internationaal klantenbestand. Het bedrijf bedient grote multinationals en overheden in samenwerking met dé marktleiders onder de Communication Service Providers (CSP’s). Al meer dan vijftien jaar bewaakt het bedrijf de prestaties, gebruikservaring en levering van applicaties in IT-structuren. Hiernaast richt het bedrijf zich ook op de algemene prestaties van Wide Area Networks (WAN’s). Daarmee levert NetDialog actuele en gemakkelijk te begrijpen analytische informatie.

Over SightLabs

SightLabs is een cybersecurity specialist en spin-off van onderzoeksinstelling TNO. SightLabs is ontstaan vanuit de behoefte binnen het mkb+ en Corporate segment om indringers, die zich binnen hun eigen netwerk bevinden, tijdig te kunnen detecteren. Anders dan de technologie die zich grotendeels richt op het detecteren van indringers op basis van reeds bekende kenmerken, richt SightLabs zich op nieuwe, onbekende indringers die middels zeer gerichte aanvallen naar binnen zijn gekomen.

Meer informatie over Sceptr is te lezen op de website https://sceptr.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Sceptr

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen