Nieuw fonds voor kleinschalige initiatieven om bomen te planten

16 SEP 2021 15:52 | Trees For All

Iedereen die een goed idee heeft om in de eigen omgeving bomen te planten, kan vanaf nu een aanvraag indienen bij het GroenDoen Fonds van Trees for All. Met dit fonds inspireert de stichting mensen om in actie te komen om met elkaar bomen te planten. Ieder jaar wordt minimaal 50.000 euro ter beschikking gesteld voor ideeën en initiatieven die helpen om Nederland groener te maken.

Simone Groenendijk, directeur Trees for All: “In Nederland dragen we bij aan nieuw bos, herstel van ziek bos, aanleg van landschapselementen en voedselbossen. Deze projecten zijn vaak grootschalig en worden uitgevoerd en beheerd door professionele organisaties, zoals De Landschappen, Staatsbosbeheer, ARK Natuurontwikkeling en Stichting Voedselbosbouw Nederland. Daarnaast zien we ook dat er steeds meer mensen zelf in actie willen komen om hun omgeving te vergroenen door bomen en struiken te planten. Om die mensen daarbij te helpen zijn we het GroenDoen Fonds gestart”.

Samen voor Groen

Met het GroenDoen Fonds wordt geld beschikbaar gesteld voor kleinschalige boomplant projecten. Initiatiefnemers die samen hun omgeving willen vergroenen door bomen of struiken te planten, kunnen een aanvraag indienen voor een bedrag tussen de 500 en 5000 euro. Het aanvraagproces is laagdrempelig. Zo hoopt de stichting dat veel mensen geholpen kunnen worden bij de realisatie van een groen en goed idee. Belangrijk is dat het project breed gedragen is en toegankelijk voor een groter publiek. Hoe meer mensen ervan kunnen genieten hoe beter en op die manier wordt ook het beheer van de bomen geborgd. Het GroenDoen Fonds wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Aanvraag indienen

Verschillende soorten initiatieven waarbij bomen geplant worden, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit het fonds. Denk aan natuurliefhebbers die een lokale boer willen helpen om een houtwal aan te leggen voor meer biodiversiteit. Of een groepje vrijwilligers dat een plan gemaakt heeft om een pluktuin aan te leggen of een stukje land om te vormen naar een minibos. Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag, ga naar https://treesforall.nl/groendoen-fonds.

Over Trees for All Stichting Trees for All is opgericht in 1999 en sindsdien hebben we wereldwijd al miljoenen bomen geplant in de strijd tegen klimaatverandering. Je kunt bij ons bomen planten of je CO2-uitstoot compenseren via duurzame bosprojecten. Zo dragen we samen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Trees for All heeft het CBF keurmerk voor goede doelen en ANBI status. www.treesforall.nl Noot voor de redactie Neem voor meer informatie contact op met Marchien Kampen (sr communicatieadviseur), marchien.kampen@treesforall.nl, 0614840676.

Meer binnen de rubriek Duurzaamheid