Creatieve workshops met Graffiti winnen snel aan populariteit

28 MRT 2023 13:04 | Graffitifun

In steden als Berlijn, Gent en Eindhoven heb je wijken, gebouwen of verkeerspleinen waar je graffiti kunt bewonderen. Vaak is dat de moeite van het bekijken waard, want graffiti is niet zomaar een paar woorden of afbeeldingen die op een muur zijn aangebracht. Het zijn vaak mooie kunstwerken die in sommige gevallen ook een boodschap overbrengen. Denk bijvoorbeeld aan een kunstenaar zoals Banksy. Altijd al een keer willen weten hoe je zo’n graffitikunstwerk zelf kunt maken? Volg dan een graffiti workshop.

Wat is graffiti?

Als we uitgaan van graffiti als kunstvorm, dan zijn er vele soorten vormen van graffiti. Een gemeenschappelijke factor is het feit dat graffiti met verf op de graffiti muur wordt aangebracht. Vaak wordt het er met een spuitbus opgespoten. Dit geeft ook het speciale effect. De afbeeldingen zijn kleurrijk en kunnen soms een groot oppervlak beslaan. Maar ook kleinere afbeeldingen die bijvoorbeeld met een stift zijn aangebracht, vallen onder graffiti. De periode dat je het alleen op straat tegenkwam, is inmiddels ook verleden tijd. Steeds vaker wordt deze kunst in musea of in galeries tentoongesteld. 

Leer zelf de kunst van graffiti maken

Kijk je altijd met bewondering naar de graffiti van andere kunstenaars? Je kunt dit ook zelf leren maken tijdens een graffiti workshop. Tijdens een graffiti workshop bij Graffitifun ben je vrij om je eigen ontwerp te maken en deze vervolgens om te zetten in een waar graffitikunstwerk! Uiteraard word je hierbij, waar nodig, geholpen en begeleid door professionele graffitiartiesten die de kneepjes van het vak kennen. Zo ga je aan het eind van de graffiti workshop met een waar kunstwerk naar huis. 

Graffiti workshop voor kinderen

Ook kinderen kunnen bij Graffitifun terecht voor een graffiti workshop. Het is een origineel idee om een graffiti kinderfeestje te organiseren. Dat kan op een van de vaste locaties, bijvoorbeeld bij Graffiti Rotterdam. Of je organiseert het feestje in overleg bij je thuis. De graffiti workshop voor kinderen is beschikbaar vanaf drie deelnemers. De materialen waar mee gewerkt wordt, zijn geschikt voor kinderen, zoals een lage druk spuitbus. 

Ontdek een nieuwe hobby tijdens een graffiti workshop voor volwassenen

Ben je op zoek naar een originele invulling voor een dagje uit met je collega's? Denk dan eens aan een graffiti bedrijfsuitje. Deze workshop organiseert Graffitifun als grootste graffiti aanbieder van Europa voor groepen van twee tot vijfentwintig personen. Maar er is ook ruimte voor duizend of vijftienhonderd personen. Een graffiti workshop bestaat ook in dit geval uit een uitgebreide introductie van graffiti aan de deelnemers. Vervolgens ga je aan de slag met je eigen ontwerp. Dit zet je eerst op papier, waarna je het uiteindelijk op een paneel aanbrengt. 

Ben je op locatie, bijvoorbeeld bij Graffiti Amsterdam of Graffiti Utrecht? Dan krijg je na afloop van de graffiti workshop nog een leuke rondleiding langs indrukwekkende graffiti muren. Dan kun je alvast inspiratie opdoen voor je volgende project, waar je thuis mee aan de slag kunt gaan. Terwijl het paneel dat je net gemaakt hebt, ligt te drogen, ga je met alle deelnemers aan de graffiti workshop op de foto. Als aandenken krijg je bovendien nog een certificaat van deelname mee naar huis.

 

Meer binnen de rubriek Diversiteit, lifestyle en mode