'Zzp'ers en mkb-ondernemers moeten bij financieringszaken goed letten op keurmerk'

26 JUN 2024 22:38 | Stichting MKB Financiering
Dit is een expertquote via ANP Expert Support

Ronald Kleverlaan

Aanleiding:
Astronomische rentes, nul toezicht: kasvoorschotten nekken kleine ondernemers | BNR Nieuwsradio

Vandaag publiceerden BNR Nieuwsradio en De Telegraaf artikelen over mkb-financiers die werken volgens het 'Merchant Credit Advance'-principe. De genoemde financiers in deze berichten zijn geen erkend mkb financier en voldoen niet aan de bijbehorende gedragscode om deze titel te voeren.

Zeventien mkb-financiers met keurmerk

Stichting MKB Financiering (SMF) raadt zzp'ers en mkb-ondernemers aan om voor een passende financiering en transparante tarieven zaken te doen met één van de zeventien financiers met het Keurmerk Erkend MKB Financier. Zij voldoen aan de hoogste eisen voor verantwoord financieren aan ondernemers. Deze financiers zorgen voor maximale transparantie over de tarieven en kosten, werken samen met het Kifid voor een onafhankelijk klachtenloket en toetsen de passendheid van de financiering.

Vraag en let op het keurmerk

Tot slot geeft Stichting MKB Financiering ondernemers het advies vooral te letten op het keurmerk en bij hun non-bancaire financier te informeren of deze in het bezit is van het Keurmerk Erkend MKB Financier.

De Erkend MKB Financiers zijn te vinden via www.passendfinancieren.nl. Hier zijn ook de ruim 100 erkende financieringsadviseurs te vinden, die ondernemers verder kunnen helpen met hun financieringsvraag. Stichting MKB Financiering is een initiatief dat zich inzet voor de bevordering en ontwikkeling van non-bancaire financieringsvormen voor het MKB in Nederland. Door samenwerking met beleidsmakers, financiers en ondernemers streeft SMF ernaar een gezonde, gelijkwaardige en toegankelijke financieringsmarkt te creëren, die bijdraagt aan de economische groei van het MKB en het verdienvermogen van Nederland.

Meer binnen de rubriek Economie en geld