'85% van Nederlanders neemt maatregelen tegen inbraak tijdens vakantieperiode'

18 JUL 2024 11:17 | Overstappen.nl

De vakantieperiode is begonnen en Nederlanders trekken er weer op uit naar hun favoriete vakantiebestemming. Uit data van de Politie blijkt echter dat de vakantieperiode ook een piek in woninginbraken ziet. Overstappen.nl deed onderzoek naar de angst voor inbraak tijdens de vakantie. Hieruit blijkt dat 69% van de Nederlanders niet bang is voor een inbraak tijdens hun vakantie. Toch neemt 85% van de ondervraagden wel preventieve maatregelen

69% van Nederlanders niet bang voor inbraak

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan tweederde van de Nederlanders zich geen zorgen maakt over inbraak tijdens de vakantie. Dit lijkt samen te hangen met de mate van preventieve maatregelen die men neemt en de verzekeringen die men heeft afgesloten. 

Volgens Jeremy Broekman, expert schadeverzekeringen bij Overstappen.nl, lijkt er een verband te zijn: “Hoe beter mensen verzekerd zijn, hoe minder angst ze lijken te hebben. In vakantieperiodes komt inbraak vaker voor, en hoewel je misschien niet meteen bezorgd bent, zorgen preventieve maatregelen ervoor dat je met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan.” aldus Broekman.

Buren scoren hoogste als preventiemiddel 

Als het gaat om preventieve maatregelen, blijkt de buurtwacht de populairste keuze. 56% van de Nederlanders vertrouwt erop dat hun buren een oogje in het zeil houden tijdens hun afwezigheid. Daarnaast heeft 51% een aanvullende verzekering afgesloten om zich tegen inbraak te beschermen. Bijna 30% van de Nederlanders maakt gebruik van beveiligingscamera's om hun huis in de gaten te houden.


Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht dan kunt u contact opnemen met Jeremy Broekman, expert schadeverzekeringen bij overstappen.nl, 0615529580, jeremy@overstappen.nl Bekijk hier het volledige artikel: https://www.overstappen.nl/nieuws/populaire-fatbikes-nauwelijks-nog-te-verzekeren/

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws