Microsoft roept The Digital Neighborhood uit tot wereldwijde leider in AI

27 JUN 2024 13:40 | The Digital Neighborhood

Microsoft roept The Digital Neighborhood uit tot wereldwijde leider in AI met vier prestigieuze Partner of the Year Awards

27 juni 2024, Amsterdam: The Digital Neighborhood, een community van onderling verbonden Europese techbedrijven die gespecialiseerd zijn in Microsoft AI en Cloud, is gisteravond in Redmond (WA, USA) onderscheiden met vier prestigieuze Microsoft Partner of the Year Awards. Deze onderscheidingen bevestigen het wereldwijde leiderschap van de groep op het gebied van AI en Copilot en zetten de AI & Copilot Arm en het Finse merk Sulava in het zonnetje voor hun baanbrekende bijdragen aan het Microsoft ecosysteem.

De uitgereikte Partner of the Year Awards zijn:

  • Wereldwijde Microsoft Copilot Partner Finalist
  • Finse Copilot voor Microsoft 365 Partner van het Jaar
  • Wereldwijde Microsoft Training Services Partner Finalist
  • Finse Influencer van het jaar van Microsoft, uitgereikt aan Aki Antman, hoofd van de AI & Copilot Arm van The Digital Neighborhood en oprichter van Sulava.

The Digital Neighborhood heeft een netwerk van 2.400 klanten in Noord-Europa en de Verenigde Arabische Emiraten en baseert haar succes op de expertise van meer dan 1.335 consultants, ontwikkelaars en andere specialisten. De sterke relatie met Microsoft, die blijkt uit het feit dat er maar liefst 17 Microsoft Most Valuable Professionals (MVPs) in de organisatie werken, illustreert de toewijding aan diepgaande technologische expertise en leiderschapsontwikkeling binnen de groep. Dit stimuleert innovatie en intelligente AI-toepassingen van topkwaliteit, wat leidt tot resultaten met echte impact voor klanten.

Jean-Yves Charlier, CEO van The Digital Neighborhood: 'De Microsoft Awards zijn een bewijs van onze snelle groei en strategische innovatie in toonaangevende technologie. De erkenning van onze groep als pionier in zowel AI- als Microsoft Copilot-initiatieven illustreert onze toewijding aan het stimuleren van vooruitstrevende oplossingen die meetbare bedrijfswaarde opleveren. The Digital Neighborhood biedt klanten ongekende productiviteit, efficiëntiewinst en kostenbesparingen door AI en Copilots te integreren in haar bestaande diensten en door baanbrekend werk te verrichten met nieuwe AI-gedreven oplossingen.'

Het succes van The Digital Neighborhood is voortgekomen uit diepgaande Microsoft-kennis en strategische investeringen in AI. Sinds de introductie in november 2023 is Copilot voor Microsoft 365 al bij ruim 70.000 eindgebruikers, verdeeld over meer dan 200 verschillende klanten, uitgerold. Dochteronderneming Sulava alleen al heeft in de afgelopen zes maanden voor ongeveer 50 klanten Azure OpenAI Service-gebaseerde applicaties ontwikkeld. Dit toont het vermogen van de organisatie aan om bedrijven te transformeren door middel van AI-innovatie.

Aki Antman, het hoofd van de AI & Copilot Arm van The Digital Neighborhood, zei: 'Erkenning op het wereldwijde podium van Microsoft versterkt niet alleen de impact van ons werk, maar vergroot ook ons vermogen om innovatieve AI-oplossingen aan onze klanten te bieden. Onze vroegtijdige investeringen in AI-training en Copilot zijn toonaangevend, waardoor onze klanten de ware kracht van Copilots kunnen benutten. Ons wereldwijde partnerschap met Microsoft is voor ons cruciaal geweest om toonaangevend te worden in AI. We doen veel werk in testen en productontwikkeling, voordat de technologie op de markt wordt gebracht.'

Microsoft Partner of the Year Awards zijn een wereldwijde aangelegenheid. Uit meer dan 100 landen zijn ruim 4700 nominaties gedaan. Het feit dat Microsoft in dit kader The Digital Neighborhood als Europese speler heeft verkozen als toonaangevend in AI is dan ook een enorm waardevolle erkenning van onze rol in dit belangrijke vakgebied op een globaal podium.

De toonaangevende rol die The Digital Neighborhood heeft op het gebied van Copilot en AI wordt binnenkort verder onderstreept door het boek dat Aki Antman in het vierde kwartaal van 2024 uitbrengt. Hier zal hij ingaan op de transformerende rol in het bedrijfsleven die AI nu al speelt en hoe deze rol alleen maar zal blijven toenemen. Op basis van praktijkvoorbeelden toont Antman de significante winst op het gebied van efficiëntie, productiviteit en medewerkersbetrokkenheid die wordt behaald door de inzet van AI- en Copilot-technologieën.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media