Wat zijn de voordelen van een zakelijke eSIM?

18 OKT 2024 17:18 | Traffic Family

Iedereen kent de gewone simkaart: het kaartje dat in je telefoon zit en waarmee je kunt bellen, sms’en, appen, en internetten. Maar tegenwoordig is er een nieuwe variant: de eSIM. Dit is eigenlijk de opvolger van de fysieke simkaart. eSIM staat voor 'embedded sim' en is een ingebouwde chip in moderne telefoons. Deze chip is programmeerbaar, waardoor je er direct een sim op kunt downloaden. Dat is wat we een eSIM noemen. Met deze innovatie kunnen steeds meer ondernemers hun communicatie verbeteren en makkelijker bellen vanuit het buitenland. De technologie biedt voordelen die het gebruik van zakelijke telefoons makkelijker en efficiënter maken. 

Snelle en eenvoudige activering

Een van de grootste voordelen van een eSIM is de snelheid waarmee je deze in gebruik kunt nemen. Na de aankoop van een zakelijk simonly abonnement ontvang je vrijwel direct instructies om het eSIM-profiel te activeren. Er is geen wachttijd voor de levering van een fysieke simkaart per post, en je hoeft ook niet te priegelen met het plaatsen van de simkaart in je telefoon. Dit bespaart tijd en maakt het gemakkelijker om je zakelijke telefoon direct te gebruiken.

Eén toestel, meerdere nummers

Voor ondernemers die zowel zakelijk als privé bereikbaar moeten zijn, biedt de eSIM een uitkomst. Met een eSIM kun je meerdere telefoonnummers op één toestel gebruiken, net zoals bij een dual sim. Dit betekent dat je niet langer met twee aparte telefoons hoeft rond te lopen. Je kunt eenvoudig schakelen tussen je zakelijke en privé-nummer, wat niet alleen handig is, maar ook zorgt voor een opgeruimd en georganiseerd leven. Je moet wel een mobiele telefoon kopen die wat nieuwer is, zoals de iPhone 12, iPhone 15 of Samsung S24.

Beschikbaar in verschillende vormen

Een ander voordeel van de eSIM is dat het beschikbaar is voor zowel zakelijke abonnementen met een telefoon als voor sim only-abonnementen. Dit biedt flexibiliteit voor bedrijven die al beschikken over toestellen met eSIM-ondersteuning. Je hoeft dus geen nieuw toestel aan te schaffen als je bestaande telefoon al geschikt is voor eSIM, wat kosten bespaart en zorgt voor een efficiënter gebruik van je huidige middelen.

Meerdere eSIM-profielen

Op dit moment kun je eindelijk ook meer dan één eSIM-profiel per toestel gebruiken. Dit betekent dat je kunt profiteren van de dual sim-functionaliteit door een fysieke simkaart naast je eSIM te gebruiken, maar ook dat je twee eSIM-profielen op één telefoon kunt hebben. Op ondersteunde iPhone-modellen kun je dus twee eSIM's tegelijkertijd actief hebben. Dit kan bijvoorbeeld een eSIM voor thuis en een voor je reisbestemming zijn. Je kunt eenvoudig wisselen tussen je opgeslagen eSIM's door je keuzes aan te passen in de instellingen.

Welk toestel past erbij?

In principe zijn alle nieuwe telefoons geschikt voor een eSIM.  Vooral high-end toestellen zoals de iPhone 12-serie tot de iPhone 15-serie en Samsung Galaxy S21-serie tot de S24 zijn geschikt voor eSIM. Heb jij al een eSIM?

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media