Coloplast reikt Elise Sørensen Award uit

28 JUN 2024 09:22 | Coloplast

Amersfoort, 28 juni 2024 - Met veel plezier kondigt Coloplast aan dat stomaverpleegkundige Dunja Boltjes van Omring thuiszorg in Julianadorp op woensdag 10 juli de Elise Sørensen Award van Coloplast in ontvangst neemt. Elk jaar reikt Coloplast deze prijs uit rondom de geboortedag van Elise Sørensen, de grondlegger van het stomazakje. De award gaat naar een stomaverpleegkundige die volgens collega’s en stomadragers een groot verschil maakt.

Fotobijschrift: Op de foto: Dunja Boltjes winnares Elise Sørensen Award

Coloplast vindt dat in elke stomaverpleegkundige wel een Elise Sørensen schuilt. Maar wie zet – net als Elise – dat ene stapje extra in stomazorg? Stomaverpleegkundigen en stomadragers konden ook dit jaar weer hun stem uitbrengen. Van de inzendingen, ontving Dunja de meeste stemmen.

Margreet Boerman-Leenslag: “Dunja biedt een luisterend oor en zoekt net zo lang tot het geschikte materiaal gevonden is. Zij is echt een topper!”

Goede resultaten

Ook Dagmar van Winsen deelt haar enthousiasme over de vaardigheden van Dunja: “Sinds een jaar heb ik een stoma. In het begin durfde ik helemaal niks alleen met mij stoma te doen, omdat ik mij zo onzeker voelde. Nu kan ik zeggen: ‘Dunja heeft mij over mijn angst geholpen. Dankzij haar begeleiding heb ik het vertrouwen in mijn lichaam weer terug.”

Cliënt Julia Valk stemde ook op Dunja en zegt: Ik heb veel problemen gehad met mijn huid en lekkage. Dunja heeft echt alles geprobeerd om dit op te lossen. Ik heb van haar enorm veel hulp en steun gehad om hier oplossingen voor te vinden. En dat heeft heel goede resultaten gebracht.”

Uitreiking

Op woensdag 10 juli om 14.00 uur vindt de uitreiking van de Elise Sørensen Award in de hal van zorglocatie Omring Den Koogh in Den Helder. Dit jaar reikt Filip de Groeve, Marketing Director bij Coloplast, de award uit. Filip: “Dit is de vierde keer dat wij de award mogen uitreiken aan iemand die zoveel betekent voor de stomazorg en onze missie met hart en ziel uitdraagt: het leven makkelijker maken voor mensen met een stoma. Dunja verdient deze award als geen ander; zij maakt echt het verschil in de stomazorg.”

Over Coloplast

Wij houden ons bezig met stomazorg, continentiezorg, wond- en huidverzorging en urologie. We zijn actief over de hele wereld en hebben meer dan 12.000 werknemers in dienst. Meer informatie: https://www.coloplast.com/

Meer binnen de rubriek Zorg