Sportieve aftrap 21 oktober: partnership Woonstede & Krajicek Foundation

22 OKT 2024 15:26 | KRajicek Foundatin


Woningcorporatie Woonstede steunt Krajicek Playground Van der Hagenstraat   

Ede – Op maandag 21 oktober klonk muziek rond de Van der Hagenstraat. Op de Krajicek Playground werd het partnership dat woningcorporatie Woonstede met de Krajicek Foundation aangaat, sportief gevierd. Met het partnership zorgt Woonstede ervoor dat de programmering op de Playground de komende jaren kan blijven. Samen met Sportservicebedrijf de Vallei en Malkander, die buurtsportcoaches namens de gemeente Ede leveren, én de gemeente Ede zelf, trekken Woonstede en de Foundation met elkaar op voor meer kansengelijkheid en de leefbaarheid in de wijk te vergroten.

 Foto's + bijschriften: ©Krajicek Foundation

  • Foto 1: V.l.n.r.: Peter de Pater, wethouder Ede, Ulrike Insam, directeur Krajicek Foundation en Marco de Wilde, bestuurder Woonstede
  • Foto 2: Na de welkomstwoorden werd het nieuwe naambord op hun Playground onthuld. V.l.n.r.: Yassine El Hajri, Krajicek Scholarshipper, Ulrike Insam, directeur Krajicek Foundation, Marco de Wilde, bestuurder Woonstede, Peter de Pater, wethouder Ede en Mo Hazzat, jongerenwerker Malkander
  • Foto 3: Het voetballen tegen de volwassenen, voelde eerst wat onwennig, maar werd al snel een fanatiek potje waarbij de kinderen zich niet uit het veld lieten slaan.
  • Foto 4: Marco de Wilde, bestuurder Woonstede doet zijn achtergrond als gymdocent eer aan door het schot op het doel tegen te houden. 


INVESTEREN IN OPGROEIKANSEN

Wethouder Peter de Pater sprak de aanwezigen toe: “Samen met Sportservicebedrijf de Vallei en Malkander, die buurtsportcoaches namens ons leveren, trekken de gemeente, Woonstede en de Foundation met elkaar op om kansengelijkheid voor kinderen te verbeteren en de leefbaarheid in aandachtswijken te vergroten. We weten dat dit soort speelveldjes zorgt voor verbinding in de buurt. Daar begint het mee.”

Bestuurder Woonstede, Marco de Wilde voegde hieraan toe: "De Playground is een cruciale plek in de wijk. Door onze samenwerking met de Krajicek Foundation zorgen we ervoor dat de activiteiten op de Playground kunnen doorgaan, wat de leefbaarheid en samenhang in de buurt vergroot. Zo investeren we gezamenlijk in opgroeikansen.”

STIMULEREN VAN LEEFBARE WIJKEN 

Met het partnership investeert Woonstede in de leefbaarheid van de wijk. Door de steun van Woonstede kan de Krajicek Foundation aanwezig blijven op de Van der Hagenstraat met wekelijkse activiteiten, landelijke evenementen en het Krajicek Scholarship programma.  

REGULIERE SPORT- EN SPELMOMENTEN 

De Vallei, Malkander en de Krajicek Foundation blijven activiteiten organiseren voor kinderen in de wijk. De Vallei en Malkander begeleiden ook Krajicek Scholarshippers, jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs meehelpen met het organiseren van beweegactiviteiten op de Playgrounds. Momenteel zijn er 11 Krajicek Scholarshippers actief op 3 Krajicek Playgrounds in Ede. Zij zorgen er samen met De Vallei en Malkander voor dat honderden kinderen gratis buiten kunnen sporten en spelen.

HET KRAJICEK MODEL: MÉÉR DAN PLAYGROUNDS ALLEEN 

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation in aandachtswijken in heel Nederland Krajicek Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij minimaal twee keer per week begeleid door professionele sportleiders van sportorganisaties als Sportservicebedrijf De Vallei én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten verzorgen op en rondom hun eigen Playground. De Scholarshippers zijn rolmodellen in de wijk. Deze zeer gemotiveerde jongeren begeleiden zelf de activiteiten en dit werkt voor de hele buurt positief. 

// NOOT VOOR DE REDACTIE //  Contactpersoon: voor aanmelden, informatie en interviewaanvragen kunt u terecht bij Vanessa Dobbe, relatiemanager a.i. Krajicek Foundation | Vanessa@krajicek.nl | 06-27093002     

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen