Informatiespecialisten wereldwijd ontmoeten elkaar tijdens GL25 in Amsterdam

24 OKT 2023 14:04 | Textrelease

Op 13 en 14 november 2023 vindt de vijfentwintigste internationale conferentie over Grijze Literatuur plaats, met als thema 'Confronting Climate Change with Trusted Grey Resources'. Een internationaal gezelschap van informatiespecialisten uit de werelden van de overheid, academische instellingen en het bedrijfsleven treft elkaar twee dagen in de forumzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Dominic Farace, GreyNet International: “Grey literature is both a driver and vehicle in knowledge generation and transfer”

Nu ruim een ​​kwart eeuw onderzoek naar grijze literatuur is uitgevoerd door verschillende organisaties in de informatiesector, staan we aan de vooravond van een collectieve uitdaging. Grijze Literatuur Communities over de hele wereld zijn opgeroepen om aandacht te besteden aan informatievoorzieing rondom klimaatverandering ten behoeve van onze kwetsbare planeet.

In vijfentwintig lezingen worden thema’s aan de orde gesteld zoals: de zichtbaarheid van grijze informatiebronnen, dilemma’s, uitdagingen en nauwkeurigheid van informatieverzameling. Ook nieuwe aandachtvelden die zich bezighouden met grijze literatuur, bijvoorbeeld ‘agile informatie’ en ‘de kracht van AI’ worden besproken.

Jerry Frantzen, TextRelease: “A limited number of free conference passes are available for University/HBO Faculty/Students”

Aanvraag gratis toegang: https://textrelease.com/gl25registration/sponsored.html

Het Conferentie Programma: https://textrelease.com/gl25conference/program.html

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media