Airbnb gaat terug naar de roots met Airbnb Rooms

03 MEI 2023 14:07 | Airbnb

3 mei 2023: Vandaag kondigt Airbnb aan terug te gaan naar de roots. Een hernieuwde focus op waar het allemaal mee begon: het verhuren van privékamers.

Sinds de start van Airbnb hebben al 1,4 miljard gasten gebruik gemaakt van het platform, met vorig jaar zelfs meer reizigers dan ooit tevoren. Nu de beperkingen van de pandemie eindelijk voorbij zijn, zijn veel reizigers weer op zoek naar nieuwe, authentieke ervaringen. Om deze ervaringen te bieden, en met de huidige economische omstandigheden in gedachten, introduceert Airbnb ‘Airbnb Rooms’: een nieuwe kijk op het originele Airbnb. 

Airbnb Rooms biedt nog meer betaalbare manieren voor gasten om een bestemming te ervaren, door te verblijven bij een lokale bewoner thuis. Iets wat in Nederland relevanter blijkt dan ooit:

  • Het aantal overnachtingen in privékamers via Airbnb in Nederland groeide in 2022 met ongeveer 60%.

  • Vooral soloreizigers en millennials zijn geneigd een privékamer te boeken.

  • Privékamers zijn een betaalbare oplossing voor reizigers. Vorig jaar kostte meer dan 80% van de privékamers wereldwijd minder dan 100 dollar per nacht.

  • Privékamers zijn een unieke manier om een stad te ervaren, door te verblijven bij iemand die de omgeving goed kent. Gasten blijken vaak zeer tevreden over dit type verblijf: in het eerste kwartaal van 2023 kreeg ongeveer 80% van de beoordeelde privékamers in Nederland de hoogst mogelijke beoordeling.

Airbnb Rooms maakt het zoeken naar privékamers op het platform eenvoudiger, dankzij de speciale categorie 'Kamers'. Daarnaast kunnen gasten via het Host Paspoort vooraf al meer persoonlijke informatie zien over de verhuurder bij wie ze zullen verblijven. Hierin staat informatie die de verhuurder over zichzelf heeft gedeeld, van wat ze voor hij of zij doet voor werk tot leuke, persoonlijke weetjes. Op deze manier wil Airbnb meer mensen met elkaar in contact brengen en gasten een persoonlijke en betaalbare ervaring bieden; de ervaring waarvoor Airbnb ooit is opgericht.

Summer Release

De introductie van Airbnb Rooms is onderdeel van Airbnb's 2023 Summer Release, waarin Airbnb ook vooruitblikt naar deze zomer en trends onder Nederlandse reizigers laat zien. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat Italië nog steeds een populaire bestemming is onder Nederlanders, op de voet gevolgd door Frankrijk en Zwitserland.

Ter voorbereiding op het grote aantal reizigers deze zomer, introduceert Airbnb tot slot ook meer dan 50 nieuwe functies en upgrades op het platform, allemaal gericht op het verbeteren van de Airbnb-ervaring en gebaseerd op feedback van gasten en hosts. 

Alle informatie over deze Summer Release is te vinden op airbnb.nl/release.

Voorbeelden van Airbnb Kamers

Variërend van een karakteristieke ruimte in een elegant herenhuis tot een kleurrijke suite in een traditionele riad, onderstaand een selectie van privékamers ter inspiratie:

Alle advertenties in dit persbericht zijn bedoeld ter inspiratie en illustratie. Airbnb onderschrijft of promoot deze advertenties of andere accommodaties of ervaringen op het platform niet.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme