FC STRAAT, Cruyff Foundation & Krajicek Foundation organiseren straatvoetbaltoernooi

14 SEP 2023 09:53 | Krajicek Foundation

FC STRAAT, Cruyff Foundation en Krajicek Foundation bundelen krachten en organiseren grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland

14 september – De Cruyff Foundation, Krajicek Foundation en FC STRAAT gaan samenwerken om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen. Dit doen ze door het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland te organiseren voor álle jongens en meiden in de leeftijdscategorie U13 en U15. In heel het land worden op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds FC STRAAT VOORRONDES georganiseerd waar jongeren gratis aan mee kunnen doen. Zo komen ze in beweging, leren ze beter voetballen en maken ze plezier tijdens het sporten.

Soufiane Touzani (FC Straat), Niels Meijer (Cruyff Foundation), Gerlinde van Raalte (Krajicek Foundation)Soufiane Touzani (FC STRAAT), Niels Meijer (Cruyff Foundation), Gerlinde van Raalte (Krajicek Foundation)

FC STRAAT is de grootste online en offline voetbalclub van Nederland, opgezet door invloedrijke straatvoetballer Soufiane Touzani. Met gratis uitdagende tips & tricks inspireren ze inmiddels bijna 60.000 jongeren om naar buiten te gaan. Door voor hen gratis straatvoetbaltoernooien te organiseren op de Cruyff Courts en de Krajicek Playgrounds in de wijk worden jongeren geactiveerd om in beweging te komen.

Van Watchtime naar Playtime

Met een gemiddelde schermtijd van 3 tot 6 uur per dag onder jongeren en de groeiende beweegarmoede is de urgentie groter dan ooit. Om die reden gaan de drie partijen in het kader van ‘Watchtime naar Playtime’ er samen met partners als Action, CSU en het Jeugdfonds Sport & Cultuur er de komende jaren alles aan doen om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen.

Buurtsportcoaches en jongerenwerkers zijn de spin in het web. Zij zullen lokaal op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds de FC STRAAT VOORRONDES organiseren. De dreamteams van de lokale toernooien stromen door naar de FC STRAAT PLAY-OFFS. Deze worden 3x per jaar op 4 locaties georganiseerd. De winnaars spelen mee in de FC STRAAT LEAGUE, deze competitie wordt uitgezonden op het YouTube kanaal TouzaniTV.

In september vinden de eerste FC STRAAT VOORRONDES plaats op 12 Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds verspreid door heel het land. De winnaars daarvan nemen het op zaterdag 22 oktober tegen elkaar op tijdens de eerste FC STRAAT PLAY-OFFS.

Soufiane Touzani, initiatiefnemer FC STRAAT: “Het is een lange weg om gedragsverandering teweeg te brengen, maar samen met de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation wordt deze journey versneld!”

 “Jongeren worden steeds inactiever; maar liefst 67% van de 12- tot 18-jarigen voldoet niet aan de beweegrichtlijnen. We bundelen onze krachten en brengen door middel van straatvoetbal jongeren op een laagdrempelige manier in beweging. Een bijzondere, duurzame samenwerking!”, aldus Niels Meijer, directeur Cruyff Foundation.

Gerlinde van Raalte, directeur Krajicek Foundation: “Deze samenwerking sluit naadloos aan op onze missie om meiden en jongens meer buiten te laten bewegen. Jongeren kijken enorm op tegen hun held Soufiane Touzani; hij stimuleert hen om hun voetbalskills te ontwikkelen, wij stimuleren hen dat te doen samen met hun vrienden en vriendinnen in de wijk.”

Bekijk nu de eerste video waarin Soufiane Touzani alles uitlegt over het toernooi in een tour langs 12 Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in alle provincies van Nederland.

Link naar de video: https://youtu.be/Wb6sb2lfjLY?si=p4FS2Ni61RSUFtPe

 

FC STRAAT is als grootste online en offline voetbalclub van Nederland een unieke community. Met een team van professionals en vrienden organiseert FC STRAAT voetbalwedstrijden door het hele land. FC STRAAT is ontstaan uit zowel passie voor voetbal als uit noodzaak voor het welzijn van jongeren. De missie van FC STRAAT is om zoveel mogelijk jongeren te inspireren en motiveren om in beweging te komen en blijven. Zo komen jongeren niet alleen meer buiten en gaan ze meer sporten, maar beleven ze ook veel plezier in het bewegen, samen of alleen. www.fcstraat.com Over de Johan Cruyff Foundation De Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt in meer dan 20 landen impactvolle sport-en spelprojecten. Hierbij ligt de focus op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Met sportprojecten voor kinderen met een handicap, het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s creëert de Cruyff Foundation ruimte. Ruimte waar kinderen zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. www.cruyff-foundation.org Over de Krajicek Foundation Elk kind een veilige plek in de buurt om minimaal één uur per dag buiten te bewegen. Dat is sinds 1997 de missie van de Krajicek Foundation. Dit doet de Krajicek Foundation door samen met professionals en Scholarshippers sport- en spelactiviteiten te organiseren op de Krajicek Playgrounds. Let’s play! www.krajicek.nl Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Esther Hoeboer Estherhoeboer@cruyff-foundation.org 06 18 32 44 88

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen