Jarenlange zoektocht naar juiste hulpverlening leidt tot aangrijpend boek ‘Wat een zorg’

28 NOV 2023 08:42 | Cheryl Peters-Kleijngeld

Heesch, 28 november. Onlangs is het boek ‘Wat een zorg. Ons falend jeugdzorgsysteem’ door Cheryl Peters-Kleingeld gepresenteerd. Het boek beschrijft de jarenlange zoektocht naar de juiste hulpverlening voor haar zoon, waarin maar liefst 46 hulpverleningsinstanties betrokken zijn geweest. Een aangrijpend boek, dat tevens een aanklacht is tegen het huidige jeugdzorgsysteem in Nederland.

Cheryl Peters-Kleingeld is een betrokken moeder die haar verhaal recht uit het hart vertelt. Het boek beschrijft het verdriet, de boosheid, de frustratie, en het wantrouwen in de hulpverlening dat zij in de loop der jaren voelde, maar ook de kracht, levenslust en trots die haar ertoe aanzette dit boek te schrijven. 

De jarenlange zoektocht naar de juiste hulpverlening voor haar zoon, die uiteindelijk gediagnosticeerd is met het uiterst zeldzame XXYY-syndroom, leidde hen naar maar liefst 46 instanties. Deze rondgang langs talloze instanties, allemaal van goede wil, maar ieder in hun eigen hokje, zonder algeheel overzicht of regie, geeft een goed beeld van de obstakels die ouders kunnen tegenkomen, en hoe het mis kan gaan in de jeugdzorg. 

Wilt u meer informatie over het boek of over de auteur, of wilt u het boek bestellen, kijk dan op www.wateenzorg.nl

Over Cheryl Peters-Kleingeld 

Cheryl Peters-Kleijngeld is getrouwd en moeder van drie kinderen. Geboren en getogen in het Brabantse dorp Heesch. Als kind zorgde zij graag voor anderen en had een fijne onbezorgde jeugd. Al op 16-jarige leeftijd leerde zij haar huidige man kennen en het was al snel een huisje-boompje-beestje-verhaal. Het ideale plaatje kreeg veel zwarte bladzijden. Door het uitbrengen van het boek, krijgt haar verhaal hopelijk een klein gouden randje. Zie verder www.wateenzorg.nl

Meer binnen de rubriek Zorg