Ook Het Nationale Theater voelt gemis Tong Tong Fair

23 MEI 2024 16:29 | Het Nationale Theater

Mampir Saja rond de voorstelling Brown Sugar Baby


  • 28-30 mei ontmoetingsavonden rondom Brown Sugar Baby
  • Het Nationale Theater merkt gemis Tong Tong Fair bij Indische gemeenschap
  • Het Nationale Theater is vaak ook ontmoetingsplek. Met jaarlijks terugkerende vieringen en herdenkingen, zoals de Nationale Herdenking 15 augustus 1945.
  • Het Nationale Theater heeft een stevige geschiedenis van het aanbieden van Indische verhalen in voorstellingen, thema-avonden of festivals. 


Interview-verzoeken, beeld en aanmeldingen van journalisten kunnen worden gestuurd aan Jeroen van der Hulst jeroenvanderhulst@hnt.nl

Info en programma: Brown Sugar Baby - Mampir Saja | Het Nationale Theater (hnt.nl)


Toneelschrijver Melissa Knollenburg organiseert samen met Het Nationale Theater een Mampir Saja: ontmoetingsavonden met eten, muziek en poëzie. Het programma is mede ontstaan omdat dit jaar de Tong Tong Fair niet doorgaat. De teleurstelling bij de Indische gemeenschap is groot; de Tong Tong Fair is dé plek om elkaar te ontmoeten, te eten en onder te dompelen in muziek, verhalen en kunst. Hoewel Het Nationale Theater geen vervanging kan zijn voor het geliefde festival, is de hoop er wel om de ontmoetingsplek te creëren waar merkbaar behoefte aan is in de stad.

 

Melissa Knollenburg, toneelschrijver en organisator Mampir Saja: “Na het wegvallen van de Tong Tong Fair zijn we meteen in actie geschoten om te kijken: wat kunnen wij bij Het Nationale Theater doen voor de Indische gemeenschap na het gemis van de Tong Tong Fair. Samen met Mark Kalsbeek, programmeur Het Nationale Theater en Tong Tong Fair programmamaker Marischka Verbeek hebben we in korte tijd een mooi programma samengesteld. Het viel als een puzzel in elkaar. Brown Sugar Baby – een voorstelling over de Indische geschiedenis van regisseur Eric de Vroedt speelde hier al in de Koninklijke Schouwburg. We maakten rondom die voorstelling een programma met jonge artiesten die ook op Tong Tong Fair zouden staan. Het is een programma geworden om onze gedeelde cultuur te vieren.”

 

Muziek, eten, poëzie

Eind mei is de voorstelling Brown Sugar Baby voor het laatst te zien in de Koninklijke Schouwburg. Rondom de voorstelling organiseren we het festivalprogramma Brown Sugar Baby - Mampir Saja, met Indisch eten van Poetri Ajoe en artiesten die op de Tong Tong Fair zouden optreden. Brown Sugar Baby - Mampir Saja presenteert onder meer: muziek van Robinson Jouwe en Billy & Moos de Walle en poetry/spoken word van Melissa Knollenburg en Jasper Albinus. Er is een foto-expositie van Prins de Vos. Het muziek- en poëzieprogramma is gratis toegankelijk voor iedereen die naar de voorstelling Brown Sugar Baby komt.

Mampir Saja is een ontmoetingsruimte van verschillende generaties om samen te komen en cultuur te delen via verschillende kunstuitingen. 

Beeld: Foto Nationale Herdenking 15 augustus 1945 - Archipelago 2023 - Het Nationale Theater

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur