Professioneel banken stofferen door Stoffeerdersunie

29 JUN 2021 13:22 | Stoffeerdersunie

Het opnieuw stofferen van meubelen is meer trendy dan ooit. De snelle wisseling van interieurmode, de hoge prijzen van nieuwe kwalitatief goede meubelen en de gedachte duurzamer te willen leven leiden als snel tot het besluit de bank te stofferen, stoelen te stofferen of andere interieurobjecten van een andere stof te voorzien. De nieuwe stoffering, uitgevoerd door leden van de Stoffeerdersunie en te vinden door heel het land, past het interieur in een handomdraai aan. Je hoeft geen afstand te doen van die heerlijke sofa, lekkere stoel of prachtige eetkamerstoelen wanneer slijtage van de stof of constructie aan de orde is.

Vakkundig je bank stofferen

Is de bank versleten, zit de stoel niet lekker meer door opspringende veren of ingezakte kussens dan wordt het tijd je te oriënteren bij vakmensen van de stoffeerdersunie. Een samenwerkingsverband van echte professionals, die het vak in de vingers hebben zitten. Een bank stofferen vraagt om vakmanschap, want er komt meer bij kijken dan 'er een nieuw stofje overheen trekken'. Veren in de zitting worden hersteld of vervangen, vullingen van verschillende materialen opnieuw aangevuld en de hele constructie van het meubel wordt grondig nagekeken op slijtage of mankementen. Pas wanneer de basis weer in goede staat hersteld is wordt de stof toegepast.

Een bank stofferen gebeurt niet met zomaar stof. Meubelstof, die je zelf uit kunt kiezen want de keus in materialen, kleuren en dessins is bijna eindeloos, moet aan speciale voorwaarden voldoen. Het moet slijtvast, vormvast en in een bepaalde mate vuilafstotend zijn. Het is tenslotte wel prettig de stof schoon te kunnen borstelen of deppen wanneer er een ongelukje gebeurd. De vakman werkt daarom met alleen die stoffen die aan deze kwaliteiten voldoen. Het voordeel voor jou is dat er garantie tegenover staat, iets wat je met een zelf aangeleverde stof niet krijgt.

Meer dan alleen een bank stofferen

Heb je de smaak te pakken, dan kun je direct de sierkussens meenemen wanneer je besluit de bank te stofferen. Geen gezoek meer naar passende hoesjes, maar sierkussens in precies dezelfde stof als de bank of een perfect passend dessin. In dat geval maakt het ook niet uit of de kussens groot of klein zijn. Doordat er opnieuw gestoffeerd wordt is maat niet belangrijk, net zo min als de vorm waardoor zelfs lampenkappen opgeknapt kunnen worden. Opnieuw stofferen geeft een enorme opleving aan je interieur zodat je weer een hele poos vooruit kunt.

Speciale projecten

Voor speciale projecten zijn er speciale stoffen. Kussens van camperinterieurs, bootinrichtingen en kampeerwagens vragen om een speciale benadering van stof. Bij de specialisten van de stoffeerdersunie, vind je mogelijkheden te over. Waterafstotend, vuilafstotend, sneldrogend, er is voldoende keus in meubelstof die perfect geschikt is voor deze toepassingen. Ook hier blijkt hun vakmanschap. Het besluit een dergelijke bank te stofferen vraagt om een iets andere benadering maar is per saldo nog steeds een bank stofferen. Of stoelen of andere meubelen natuurlijk, want ook bij dit type interieurs is een opfrisbeurt af en toe prettig. Tenslotte gaan duurzaamheid, variatie en betaalbaarheid hand in hand wanneer je besluit een bank te stofferen, of de stoelen, of alleen de kussens, ongeacht welk type interieur.

 

Dit is een origineel bericht van Stoffeerdersunie

Meer binnen deze rubriek