Nacht van de Militaire Muziek in het Nationaal Militair Museum

07 MRT 2023 13:54 | Nationaal Militair Museum

Op zaterdag 18 maart 2023 vindt de 9e editie van de Nacht van de Militaire Muziek plaats in het Nationaal Militair Museum (NMM) te Soesterberg. ‘De Nacht’ is met 36 optredens een muziekfestival waar het publiek op vernieuwende wijze kennismaakt met militaire muziek. ‘De Nacht’ is een gezamenlijk initiatief van het NMM en de Staf Militaire Muziek van Defensie.

Programma: United We Play

Het thema van dit jaar is United We Play: er worden verhalen verteld en verbindingen gelegd met mensen en culturen, in traditionele stijl met Oekraïense marsmuziek, klassieke muziek, latin en soul. Ook is er aandacht voor cultuur uit eigen land en cultuur uit gebieden waar Defensie op vredesmissie is geweest.

Inspirerende gasten

Tijdens ‘De Nacht’ komen alle militaire orkesten van de Nederlandse krijgsmacht samen. Daarnaast zijn er inspirerende gasten als Ghaeth Almaghoot uit Syrië, soulzangeres Shirma Rouse, gitarist Andro Biswane, zangeres Giovanca, trompetvirtuoos Eric Vloeimans en NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp.

Hoogtepunten

Speciaal voor het schilderij ‘De slag bij Quatre-Bras’ is een muziektheatervoorstelling ontwikkeld. Ook is er een voorstelling over de militaire inzet bij de watersnoodramp van 1953.

Nationaal Militair Museum

Het NMM in Soesterberg is één van de vier Koninklijke Defensiemusea in Nederland. Gezamenlijk willen we bij een groot publiek het besef vergroten dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. We willen daarmee recht doen aan het aandeel van de krijgsmacht in onze nationale geschiedenis en aan haar rol in de bescherming van onze vrijheid en vrede. Meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Staf Militaire Muziek

De Staf Militaire Muziek (SMM) ontvangt de aanvragen voor militaire muziek, doet de beoordeling en intake van deze aanvragen, en verzorgt de planning op hoofdlijnen. Daarnaast ondersteunt SMM bij zaken als inkoop, automatisering en auteursrechten. In samenwerking met anderen is SMM inhoudelijk betrokken de organisatie en Nationale Dodenherdenking, Prinsjesdag, de Nationale Taptoe en de Nederlandse Veteranendag. SMM valt onder de Staf van het Defensie Ondersteuningscommando.

 

Wilt u meer informatie of wenst u bij dit evenement aanwezig te zijn voor verslaglegging? Neem dan contact op met afdeling communicatie NMM, communicatie@nmm.nl of bel 0655489257. Wilt u inhoudelijke informatie over de Nacht? Neem dan contact op met Ron Geurts, RTG.Geurts@mindef.nl of bel 0651460296. Kijk voor het hele programma op NMM.nl/muziek.

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur