Online platform Enjoycleaningup beloont hondenbezitters voor opruimacties

22 JUL 2024 08:22 | Enjoycleaningup

IJsselstein - Enjoycleaningup is een nieuw online platform dat hondenbezitters bij opruimacties betrekt. Door hondenbaasjes te mobiliseren, wil de vrijwilligersorganisatie Enjoycleaningup Foundation bijdragen aan een schone en groene leefomgeving.

Het platform biedt hondenbezitters de mogelijkheid hun trouwe viervoeters aan te melden als 'lokale helden'. Door samen aan opruimacties deel te nemen, kunnen ze karmapunten verdienen, die in een webshop voor beloningen, zoals kortingen bij dierenwinkels, ingewisseld kunnen worden. Enjoycleaningup wil zo de baasjes motiveren om op een interactieve manier aan een schoner Nederland bij te dragen.

"We hopen dat dit portal, met al zijn spelelementen, een manier zal zijn om nog meer hondenbezitters te bereiken en bij onze missie te betrekken", zegt Alex van Eck van Enjoycleaningup. "Je loopt met je hond meerdere keren per dag buiten. Als iedere hondenbezitter tijdens het uitlaten een stukje zwerfafval zou oppakken, dan kunnen we dagelijks miljoenen stukjes zwerfafval in Nederland opruimen."

Met het platform kunnen baasjes de heldendaden van hun honden op een groter podium laten zien. Zo krijgen ze erkenning voor hun inspanningen. Door hun successen te delen, moedigen ze andere hondenbezitters aan om aan opruimacties deel te nemen. Via het portal komen ze in contact met andere milieubewuste individuen en organisaties.

Op de site van Enjoycleaningup wordt iedere deelnemer aangemoedigd om minstens drie nieuwe mensen uit te nodigen. Deze nieuwe gebruikers vormen vervolgens een eigen roedel door ook weer drie andere mensen uit te nodigen. Met het sneeuwbaleffect creëert de organisatie een brede en duurzame beweging, die impact heeft op het verminderen van zwerfafval en het bevorderen van milieubewustzijn.

Hoewel het platform zich op hondenbezitters richt, zijn ook mensen die zonder hond opruimen welkom. Ook hondenscholen kunnen een digitale roedel vormen. Hiermee profileren ze zichzelf als een milieubewuste organisatie die cursisten inspireert ook op te ruimen.

Meer binnen de rubriek Dieren en natuur