Babbage Company en SRM presenteren Prinsjesdagspecial van de podcast Compod

18 SEP 2023 11:24 | Babbage Company

Amsterdam, 18 september 2023. Babbage Company & SRM lanceren een Prinsjesdagspecial van COMPOD, dé communicatiepodcast. In de zevende aflevering van COMPOD duiken Monique van Vliet (Managing Partner Babbage Company) en Maarten Nijboer (oud-Directeur SRM) in de wereld van Prinsjesdag en de kunst van Haagse woordvoering. Met als gast Ward Bezemer, expert op het gebied van (politieke) woordvoering, strategisch adviseur en mediatrainer. 

Een kijkje achter de schermen bij Prinsjesdag

Na de val van het kabinet en aan de vooravond van de verkiezingsstrijd zal het dit jaar een unieke Prinsjesdag zijn. Daarom staat COMPOD deze maand volledig in het teken van Prinsjesdag en Haagse woordvoering. Monique en Maarten verkennen het politieke krachtenveld en bespreken de communicatie rondom de miljoenennota, spindoctoring, ego’s en authentieke politici en over het morele kompas van de woordvoerder. De aflevering ‘Prinsjesdagspecial – de geheimen van Haagse woordvoering’ beluister je hier

Ervaren en ingewijde Haagse woordvoerder als gast

Dit doen zij niet alleen. Maarten en Monique gaan in gesprek met Ward Bezemer, woordvoerder, strategisch adviseur en mediatrainer. Ward Bezemer loopt al jaren rond op het Binnenhof. Hij kent de hoofdrolspelers van de politiek goed en was woordvoerder voor onder andere Sigrid Kaag, Hugo de Jonge, Frans Timmermans en Dilan Yeşilgöz. 

Aankondiging nieuwe co-host

Daarnaast markeert deze aflevering een belangrijk moment voor COMPOD. Maarten Nijboer heeft afgezwaaid als directeur van SRM en neemt daarom ook afscheid als co-host van COMPOD. Hij wordt opgevolgd door Folkje Berends, de nieuwe directeur van SRM. Vanaf oktober zal zij de nieuwe co-host zijn van Monique. 

Luister mee naar COMPOD

COMPOD is te beluisteren via onder andere de streamingsdienst Spotify, Apple Podcast en op www.compod.nl. Elke derde dinsdag van de maand verschijnt een nieuwe aflevering met elke keer een ander communicatieonderwerp.

Over COMPOD

Er gebeurt veel in het communicatievak en er zijn zoveel mooie verhalen te vertellen. Daarom neemt COMPOD, dé communicatiepodcast, je elke derde dinsdag van de maand mee in de wereld van communicatie en bespreken zij verschillende thema’s, ontwikkelingen en de actualiteit. Elke maand komt er een communicatiegast langs in de studie. Aan de hand van uitdagende stellingen krijg je als luisteraar een kijkje achter de schermen van het communicatievak.

Over Babbage Company

Babbage Company verbindt al bijna 25 jaar organisaties en marketing-, communicatie- en contentprofessionals en biedt opdrachtgevers full service diensterlening op het gebied van marketing, communicatie en content. De Redactie is onderdeel van Babbage Company. Via onze Academy/De Redactie Trainingen bieden we een divers aanbod van workshops, masterclasses en (in company) trainingen. Babbage Company werkt voor opdrachtgevers in heel Nederland en zowel voor profit als non-profit en is preferred supplier van de Rijksoverheid en levert daarvoor als enige mantelpartner de (interim) senior woordvoerders. 

Over SRM Opleidingen

SRM is het opleidingsinstituut voor ambitieuze marketing- en communicatieprofessionals. Al ruim 60 jaar biedt SRM op elk niveau gerenommeerde opleidingen. Voor de beginner op A-niveau, de specialist op B- of C-niveau en voor de absolute strategische top op D-niveau. De meeste SRM-alumni hebben uitstekende posities binnen het bedrijfsleven, omdat ze echt meerwaarde toevoegen. Juist daarom wordt SRM gezien als de standaard voor marketing- en communicatieopleidingen. 

Meer binnen de rubriek Pr, marketing, communicatie en sales