GeoFort nodigt deze zomer uit voor een culinaire tijdreis: FortZomernacht

01 JUL 2024 12:00 | Stichting GeoFort

Herwijnen, Gelderland - 1 juli 2024 - GeoFort opent vanaf 19 juli haar poorten voor een unieke ervaring: FortZomernacht. Bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een ‘culinaire tijdreis’ op het historische forteiland, onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlijst.

FortZomernacht is een zesgangendiner waarbij gasten een culinaire reis maken van de Romeinse tijd naar de toekomst van de gastronomie. De avond start met een wandeling over het Forteiland, waar de eerste twee gangen op verschillende pittoreske locaties worden geserveerd. Verhalenvertellers zullen tijdens deze culinaire wandeling fascinerende anekdotes delen over de evolutie van onze voedselinnovaties door de eeuwen heen.

Na deze culinaire wandeling, nemen de gasten plaats onder de schaduwrijke platanen van het eiland. Het buitenterrein wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol en intiem terras, waar de resterende gerechten worden gepresenteerd met een weids uitzicht over het Betuwse landschap.

“FortZomernacht is meer dan een diner; het is een ervaring die gasten verbindt met zowel de geschiedenis als de toekomst van ons voedsel,” zegt Willemijn Simon van Leeuwen, directrice GeoFort. “Het is onze missie om gasten door middel van ‘Sense of Experience’ en ‘Sense of Fun’ bewust te maken van urgente thema’s zoals voedselinnovatie.”

GeoFort is een educatieve attractie die bezoekers inspireert met de uitdagingen van vandaag en morgen, zoals klimaatverandering, energietransitie en voedselinnovatie. FortZomernacht belooft een avond vol heerlijke gerechten en een boeiende kijk op de evolutie van onze voeding.

Voor meer informatie over FortZomernacht of om uw plaats te reserveren, bezoek fortzomernacht.nl

Wat is GeoFort? De opwarming van de aarde, stijging van de zeespiegel, nieuwe energiebronnen, vervuiling, voedselinnovatie en veranderingen in de natuur zijn aan de orde van de dag. GeoFort is een educatieve attractie op een prachtig oud fort. Jong en oud gaan binnen en buiten aan de slag met inspirerende uitdagingen van vandaag en morgen. Benieuwd naar onze ambities? Bekijk hier onze case of support. https://geofort.nl/case-of-support/ Waarom FortZomernacht? We laten je bij GeoFort door interactie en fun kennis maken met urgente thema’s; niet door je een opvatting op te leggen, maar je het zelf te laten ervaren. Bij FortZomernacht vertellen we je over de innovatie van ons voedsel door de eeuwen heen, maar bovenal laten we je proeven en ervaren hoe dat wat we eten altijd al veranderd is en dat zal blijven doen.

Meer binnen de rubriek Voeding, drank en horeca