Alle maten en vormen bladveren

21 MRT 2019 15:00 | De Spiraal

De kans is groot dat u met enige regelmaat bladveren tegenkomt. Zo wordt dit type veren gebruikt in bijvoorbeeld in horloges om de batterij op de juiste plek te houden, in huishoudelijke apparaten, maar ook in koetsen. De werking van een bladveer is vrij eenvoudig. Door de buiging van het materiaal ontstaat er een tegenwerkende kracht die voor specifieke doeleinden gebruikt kan worden. Door de veelvoud aan toepassingen is het van belang dat een bladveer over specifieke eigenschappen beschikt. Zo zal een bladveer voor een horloge bijzonder dun moeten zijn, terwijl een bladveer in een rijtuig extra stevig moet zijn. Het vervaardigen van de juiste bladveren is daarom een bijzondere specialiteit waarbij ervaring en kennis naadloos samenwerken om het gewenste resultaat te bereiken.

De spiraal ontwikkelt en levert technische veren, zoals de bladveren, en industriële draadproducten.

Bladveren: een uniek product

Het unieke karakter van een bladveer komt tot uiting in de productiemethode. Juist omdat elke bladveer een specifiek doel heeft, wordt de manier van produceren hierop aangepast. Ook al is de basis altijd identiek, een bladveer wordt namelijk vervaardigd uit verend ban- of stripmateriaal, de uiteindelijke afwerking zorgt ervoor dat de eigenschappen van de veer uniek zijn. Zo zal de vorm wijzigen naar gelang het doel en ook de afwerking kan van invloed zijn op de functie. Zo zal de ene bandveer wel een oppervlaktebehandeling ondergaan, terwijl dat voor een andere bladveer niet noodzakelijk is.

Het maken van een bladveer is een specialisatie

Als het om de vervaardiging van kwalitatief hoogwaardige bladveren gaat is De Spiraal een absolute specialist. Elke gewenste vorm en grootte kan geheel in eigen beheer worden vervaardigd, geen enkele bladveer is immers hetzelfde. Zo kan er gewerkt worden met de meest uiteenlopende (geometrische) vormen en kunnen bladveren in elke gewenste dikte worden geleverd. Ook voor kleinere oplages is De Spiraal de meest ideale partner. Het vervaardigen van maatwerk is namelijk de gewoonste zaak van de wereld. Zo kan een bladveer als een enkel product worden geleverd, maar ook grote series zijn mogelijk. Laatst genoemde worden in dat geval met behulp van een volgsnijstempel gestanst waardoor het eenvoudig is om grote oplages te combineren met een korte levertermijn.

Dit is een origineel bericht van De Spiraal

Meer binnen deze rubriek