Social Handprint biedt hulp aan maatschappelijke organisaties bij verduurzamen mobiliteit

07 MEI 2024 13:21 | Social Handprint by Maex

Social Handprint lanceert samen met donateurs financiële Impulsen, waarmee maatschappelijke initiatieven gemakkelijk en snel kans maken op een donatie voor het vergroten van de toekomstbestendigheid. Zo heeft Shell als donateur inmiddels ruim 250 initiatieven kunnen helpen met verduurzamen. Binnenkort openen zij een nieuwe Impuls Mobiliteit, waarbij er 500.000 euro beschikbaar komt voor aanvragen uit het hele land. Maatschappelijke initiatieven zijn onmisbaar voor de uitdagingen waar we in Nederland voor staan. Van de lokale moestuin tot de regionale voedselbank, hun impact op de omgeving maakt een verschil.

Voor de vrijwilligers van het Mijn Buuf atelier in Den Haag betekent dit bijvoorbeeld toegang tot het openbaar vervoer. Samen met sociaal geïsoleerde (migranten)vrouwen maken zij unieke circulaire “Haagse tassies” voor een waardig bestaan. Daarnaast bezorgt het buurtrestaurant van YMCA Scheveningen tegenwoordig hun betaalbare maaltijden bij mensen die aan huis gebonden zijn met een elektrische bezorgmobiel. Stichting LEFteam in Maastricht neemt jongeren die zonder baan of werk thuis zitten voortaan met een tweedehands elektrische bus op talentontdekkingsreis.

Vervoersarmoede

Duurzamere vormen van mobiliteit zijn nog lang niet voor iedereen bereikbaar. Vooral huishoudens met een laag inkomen en een brandstofauto zijn kwetsbaar in de energietransitie, blijkt uit een recente analyse van onderzoekscentrum TNO over de risico’s van vervoersarmoede.

“De energietransitie is een enorme uitdaging, en alleen succesvol als iedereen kan meekomen. Daarom is het mooi dat we samen met Social Handprint in staat zijn om nog meer initiatieven die zich betekenisvol inzetten voor de maatschappij te ondersteunen bij de omschakeling naar schonere energie en mobiliteit,” zegt Anne Schreuder, Societal Impact Director Shell Nederland.

Impuls Mobiliteit

Van maandag 3 juni t/m 17 juni 2024 komen maatschappelijke organisaties uit heel Nederland in aanmerking voor een bijdrage van maximaal 10.000 euro voor het verduurzamen van hun mobiliteit. Dien eenvoudig een aanvraag in via de speciale Impuls pagina op socialhandprint.com .

Geïnteresseerde organisaties kunnen een aanvraag indienen als volgt:

STAP 1: Registreren

Instructie: Registreer de organisatie op Social Handprint en vul de vragenlijst in voor de Handprint Meting 2023. Zo wordt de maatschappelijke impact die de organisatie maakt zichtbaar. Verstuur de meting zodat deze door Social Handprint kan worden gecheckt. Dit kan enkele werkdagen duren.

STAP 2: Aanvraag indienen

Zodra de Impuls Mobiliteit open gaat op maandag 3 juni om 10:00 uur, kan er op twee manieren een aanvraag worden ingediend:

· Door op de speciale Impuls pagina op de ‘Doe mee’-button te klikken

· Door vanuit het dashboard bij de Impuls Mobiliteit op de oranje 'Vraag aan'-link te klikken

Let op: de ingevulde aanvraagformulieren worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld!

STAP 3: Bevestiging en uitslag

Er wordt per e-mail een ontvangstbevestiging van de aanvraag gestuurd. De uitslag wordt binnen 10 werkdagen na sluiting van de Impuls bekendgemaakt. Is de aanvraag toegekend? Dan wordt de donatie vervolgens binnen 5 werkdagen na bekendmaking overgemaakt.

Meer informatie:

Op donderdag 23 mei om 15:30 uur organiseren Social Handprint en Shell een digitale MeetUp. Tijdens deze MeetUp wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kunnen er vragen worden gesteld. Aanmeldingen graag via deze link . Voor andere vragen graag contact opnemen met impuls@socialhandprint.com

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen