Door meedoen aan HomeSport Events vrijwilliger worden in een Ronald McDonald Huis

14 MRT 2024 10:00 | Ronald McDonald Kinderfonds

Door het meedoen aan HomeSport Events ben ik ook vrijwilliger geworden in een Ronald McDonald Huis 

Voor de derde keer staat Valery Verschoor dit jaar aan de start van start van HomeSport Events, het 24-uurse sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. Op 29 & 30 juni 2024 doet ze mee om geld om te halen voor Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. De eerste keer maakte zoveel indruk op haar, dat ze inmiddels ook vrijwilliger is geworden in het Huis. 

“In 2019 deed ik voor het eerst mee aan HomeSport Events. Bart, een vriend van mij, is assistent-manager van het Huis. Ik heb altijd met hem gehandbald, hoewel ik eigenlijk een betere hardloper ben. Dat wist hij. Dus toen hij voor het eerst mee deed aan HomeRun, de hardloop discipline van HomeSport Events, vroeg hij mij om mee te doen.” 

Teamvergaderingen in het Huis 

Vol enthousiasme stortte Valery zich op het avontuur. Van de Ronald McDonald Huizen had ze al wel eens gehoord, maar wat de Huizen daadwerkelijk betekenen voor families met een ziek kind, wist ze nog niet.  “Alle teamvergaderingen werden in het Huis georganiseerd. Toen een gezin dat daar verbleef kwam vertellen hoe belangrijk het Huis voor hun was, kreeg ik nóg meer motivatie. En dit zorgde er ook voor dat ik vrijwilliger ben geworden.” 

Aan de start met een gebroken teen en zere rug 

Het trainen kon beginnen. Hoewel niet iedereen uit de groep elkaar kende, werd ook de groep steeds hechter. Deels door de fondsenwervende activiteiten die ze vooraf aan het event organiseerden. “Mijn eerste HomeRun stond ik aan de start met een gebroken teen en een zere rug. Het was niet helemaal mijn editie. Onderweg ben ik even gestopt want ik zat er helemaal doorheen. Een teamgenoot heeft mij er toen doorheen getrokken door even met mij te strekken en wat yoga- en ademhalingsoefeningen te doen. Ik kon er toen weer helemaal tegenaan. Zó bijzonder.” 

  

Een heel bijzonder gevoel 

Dit jaar staat Valery voor de derde keer aan de start. Waar veel deelnemers het meest uitkijken naar de feestelijke finish, kijkt Valery vooral uit naar de start zelf. “Het feest begint voor mij al wanneer we vol frisse moed verzamelen op de parkeerplaats. Een weekend vol muziek, waardevolle gesprekken, en sportieve uitdagingen staan dan op ons te wachten. Een heel bijzonder gevoel waar ik écht weer naar uitkijk.” 

Wil je het team van Valery sponsoren of zelf met collega’s, vrienden of familie meedoen aan HomeSport Events? Ga naar homesportevents.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie Vragen of op zoek naar aanvullend beeldmateriaal? Neem contact op met Monique Hullegie, teammanager communicatie & marketing, via 06 54 76 19 48 of m.hullegie@kinderfonds.nl. Over HomeSport Events HomeSport Events is het fondsenwervende sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2024 wordt het evenement voor de dertiende keer georganiseerd in het weekend van 29 en 30 juni. Met een zelfgekozen team fietsen deelnemers 500 kilometer, lopen ze 240 kilometer hard of wandelen ze 120 kilometer. In estafettevorm. Door heel Nederland. Dag en nacht. 24 uur lang. Ieder team haalt minimaal € 7.000 op voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Zo zorgen de deelnemers er samen voor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun ouders altijd dichtbij hebben. Over Ronald McDonald Kinderfonds Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In 11 Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in 12 Ronald McDonald Huiskamers kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in 3 (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij 1.900 vrijwilligers, sponsors en donaties. #keepingfamiliesclose

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen