Uniek kraamcadeau Birth Bear wint Baby Innovation Award

17 FEB 2023 17:01 | Birth Bear

De Birth Bear heeft een Baby Innovation Award in de wacht gesleept tijdens de Negenmaandenbeurs die afgelopen week in de RAI werd gehouden. Het betreft de Award in de categorie Toys en Gifts. De Birth Bear is een teddybeer met de exacte lengte en het geboortegewicht van een kindje bij de geboorte. Zo kunnen zowel de ouders als hun kind altijd weer voelen hoe het was toen hun kind geboren werd. Bovendien wordt de beer voor het kind een wel heel speciaal vriendje.

“De Birth Bear is een uniek kraamcadeau”, vertelt Tess Daalhuizen, een van de initatiefnemers van het bijzondere product. “We zijn behoorlijk lang bezig geweest met de ontwikkeling en hebben vorig jaar een start gemaakt met de productie in ons atelier in Bilthoven. We zijn blij verrast dat we binnen een jaar deze Award in de wacht hebben gesleept. We hadden tijdens de Negenmaandenbeurs overigens ook niet te klagen over gebrek aan belangstelling.” Inmiddels worden er maandelijks tweehonderd unieke beren gemaakt

Gepersonaliseerd cadeau

De maaktijd bedraagt maximaal veertien werkdagen. Een sterk punt is dat  - naast de exacte lengte en gewicht – mensen de Birth Bear ook nog eens extra kunnen personaliseren. Zo worden de naam en eventueel de geboortedatum van de baby op de poot van de Birth Bear geborduurd, waarbij er keuze is uit zeven kleuren garen. Daarnaast kan ook de kleur van de fraaie velours strik worden gekozen. Dat personaliseren gebeurt in enkele eenvoudige  stappen via een configurator op de website www.birthbear.com.

“Het personaliseren maakt de Birth Bear helemaal af. Aan iedere Birth Bear kun je zien dat hij met heel veel liefde en zorg gemaakt is door een van de vier coupeuses in ons atelier in Bilthoven”, zegt Tess Daalhuizen. “Elke beer wordt nauwkeurig op kwaliteit gecontroleerd voordat ‘ie wordt verzonden en krijgt een certificaat van echtheid.”

Samen zochten de oprichters van de Birth Bear naar een bijzondere manier om de geboorte van hun drie kinderen te vereeuwigen. Zij wilden het moment dat zij hun kinderen voor het eerst vasthielden nooit vergeten… Zo kwamen ze op het idee om een unieke teddybeer op ware grootte en gewicht van de kinderen te maken. Dit is niet alleen een bijzondere, maar vooral ook een knuffelbare manier om de geboortes te vereeuwigen.

Birth Bear volgens de jury

“Een leuk en origineel idee en cadeau. De beer zit ook in een mooie verpakking en is daarmee een ideaal cadeautje om te geven of te krijgen bij de geboorte van een kindje.” De leden van deze vakjury zijn ieder specialist in hun vakgebied zoals veiligheid, design, onderzoek op gebied van groei en ontwikkeling van kinderen, retail en media in de pre- en postnatale markt. Ze beoordelen de producten allereerst op gebied van innovatie, maar er wordt ook gekeken naar gebruiksvriendelijkheid, design en veiligheid. De adviesprijs bedraagt € 134,95 (inclusief het borduren  van naam en geboortedatum, exacte lengte, gewicht, strik, canvas tas en verzendkosten).

Kijk ook op https://www.birthbear.com/

Meer binnen de rubriek Ondernemers