Horeca interieurontwerp van oriëntatie tot realisatie

20 SEP 2021 16:21 | Art 2 go Interieurprojecten

Een doordachte, mooie en heel eigen horeca inrichting vraagt om kennis, heel veel kennis. Er komen ongelooflijk veel aspecten aan bod waar rekening mee gehouden moet worden. Dan is het de kunst om daar een samenhangend verhaal, een compleet interieur, een eigen sfeer mee te creëren. Deze combinatie van schier oneindige mogelijkheden samengebracht tot de gewenste uitstraling vraagt ook vakkennis ten aanzien van materialen, praktische eigenschappen, duurzaamheid en budgetbewaking. Voor het besteedbare budget wil je maximale resultaten, gericht op de langere termijn en daar is Art2Go interieurprojecten in gespecialiseerd. Je krijgt bij hun net dat stapje extra, net een beetje meer wat precies het verschil maakt tussen een mooie en geweldige horeca inrichting waardoor de gasten verleid worden binnen te komen en te blijven.

Het ontwerp

Een goede horeca inrichting ontwerpen vraagt om meer dan een leuk bankje, mooie lamp of trendy behang. Voor een gedegen en doordacht concept wordt naar de locatie gekeken, de ligging van het pand, de grootte van het pand en de mogelijkheden die het biedt. Samen met de wensen van de opdrachtgever resulteert dit in een gedetailleerd ontwerp waarin zaken als looproutes, vierkante meters voor verschillende werkzaamheden en integratie hiervan in de inrichting de voornaamste rol spelen. Deze onderwerpen maken al deel uit van de sfeer die een horeca inrichting volgens de ondernemer moet uitstralen. Een interieur waarbij gasten de kok kunnen observeren in een open keuken vraagt om andere prioriteiten dan een horeca gelegenheid waarbij een bar of lounge belangrijk zijn.

Realisatie en bouwbegeleiding

Wanneer het ontwerp van de horeca inrichting door de opdrachtgever is goedgekeurd gaat Art2Go aan de slag met de realisatie. De offertes worden opgevraagd, vergeleken, met je besproken waarna de verschillende disciplines aan de slag gaan. Leveranciers voor alle onderdelen, van de installatiewerkzaamheden, de interieurbouw, de datum voor het aanleveren van meubelen, en de uiteindelijke deadline voor de oplevering van de totale horeca inrichting wordt door Art2Go verzorgd. Zij hebben de ervaring al deze onderdelen naadloos bij elkaar aan te laten sluiten en de expertise tijdig problemen te herkennen en deze op te vangen. Ook het budget wordt door Art2Go gecontroleerd, vanzelfsprekend in nauw overleg met de opdrachtgever.

Het hele traject is onder een dak samengebracht. Zijn er vragen, is er overleg nodig, moeten aanpassingen doorgevoerd worden of zijn er andere zaken die extra aandacht verdienen dan je hebt een vast aanspreekpunt voor het hele project.

Horeca inrichting

Dit is een ruim begrip, tenslotte valt de snackbar hieronder, de broodjeszaak of een culinair restaurant, maar ook een strandpaviljoen, een grand-café of hotel. Hospitality is waar het om gaat. De gast het gevoel te geven op de goede plek te zijn om zich gekoesterd te voelen door de sfeer die aansluit bij de wens van het moment. Mooie materialen, duurzaamheid en eenheid in uitstraling zijn daarbij cruciaal. Door oog te hebben voor lange termijn oplossingen ontstaat door het wisselen van bijvoorbeeld accessoires een enorm verschil binnen het horeca interieur. Toekomstvisies kunnen daardoor gevolgd worden zonder al teveel onkosten. Samen met Art2Go geef je de gasten graag precies waar ze om vragen in een horeca inrichting die onderstreept wat jij graag wilt uitdragen.

 

Meer binnen deze rubriek