Het voedingskussen, de perfecte uitvinding

21 MRT 2019 15:00 | Voedingskussenwinkel

Een voedingskussen is een lang dun flexibel kussen die steun kan bieden tijdens de zwangerschap en daarna. Deze perfect uitvinding kan het comfort van zowel zwangere vrouw als moeder en kind flink vergroten. Doordat de wervels tijdens de zwangerschap zwaar belast worden kan een ondersteuning aan de beuk of rug erg comfortabel zijn. Na de bevalling kan het voedingskussen gebruikt worden om de baby op te leggen tijdens het voeden. De voedingskussenwinkel heeft het grootste assortiment voedingskussens en zwangerschapskussens.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap komt er op een gegeven moment een periode dat je niet meer zo lekker kunt zitten en liggen, de buik zit dan echt in de weg. Dit terwijl je je energie zo aan het einde van de zwangerschap wel nodig hebt! Voor het slapen en het zitten kan een voedingskussen uitkomst bieden. Tijdens het slapen is het voedingskussen zo te vormen dat het de buik en de rug ondersteuning biedt waardoor deze minder worden belast en er meer ruimte is voor ontspanning, en om lekker te slapen. Hetzelfde geldt voor zitten, het voedingskussen is zo te positioneren dat je hier ontspannen tegenaan kunt gaan zitten, wat pijnklachten aan de banden verlicht. 

Op het kraambed

Als de bevalling eenmaal geweest is en je in de kraamweek zit, is het belangrijk om goed uit te rusten en bij te komen van het zware werk dat geleverd is. Nu is het begrijpelijk dat je niet de gehele dag op bed wilt liggen. Het voedingskussen is ideaal om lekker tegenaan te leunen op het bed. Dan is het net alsof je op een luie stoel zit. Ook is het fijn om bovenop het voedingskussen te zitten, als er sprake is van hechtingen. Door het kussen in een rondje met een gat in het midden neer te leggen komt er geen druk op de pijnlijke wonden.

Voor de baby

Het voedingskussen is natuurlijk oorspronkelijk bedoeld als hulpmiddel tijdens het voeden van de baby. Door het kussen op een bepaalde manier neer te leggen, kan de baby hierop neergelegd worden en kan het ondersteuning bieden bij het voeden. Dit scheelt een hoop getil en gesjouw met de baby. Daarnaast zijn er speciale overtrekken te koop voor over het voedingskussen waardoor er een soort poef gevormd wordt waar de baby lekker in kan liggen. 

Zitten 

Als de baby eenmaal begint met zitten kan het voedingskussen ook uitkomst bieden. De baby kan natuurlijk nooit in één keer direct blijven zitten. Door het voedingskussen rondom de baby neer te leggen wordt er een soort stootbumper gecreëerd. Mocht de baby tijdens het zit avontuur omvallen, dan valt het tegen het voedingskussen aan waardoor het zicht niet zal bezeren. 

De voedingskussens zijn tegenwoordig in verschillende soorten en maten te bestellen. Het ligt aan hetgeen wat jij er mee wilt gaan doen welk voedingskussen het best bij je past. Ook zijn de designs erg hip, voor ieder wat wils!

Dit is een origineel bericht van Voedingskussenwinkel

Meer binnen deze rubriek