Wessels Bouwgroep versterkt positie in de bouw met overname Winans uit Blokzijl

10 MRT 2023 09:20 | Wessels Bouwgroep

Wessels Bouwgroep versterkt haar positie als toonaangevende partner in de bouw met de overname van Winans uit Blokzijl

Vandaag maakt Wessels Bouwgroep uit Lichtenvoorde de overname van Winans uit Blokzijl bekend. De overname past binnen de strategische doelstelling van Wessels Bouwgroep om haar positie als toonaangevende partner in de bouw verder te ontwikkelen.

Winans zal als zelfstandig bedrijfsonderdeel voortbestaan binnen Wessels Bouwgroep. Waarbij, ondanks nauwe samenwerking met de onderdelen uit Wessels Bouwgroep, de zelfstandigheid, het familiale karakter en het ondernemerschap centraal blijven staan.

Wessels Bouwgroep is een specialistisch aannemersbedrijf dat zich vooral toelegt op het (af)bouwen van de buitenschil voor nieuwbouw en renovatie. Met kennis, organisatie en vakmanschap op het gebied van gevel- en daktechniek investeert ze in duurzame samenwerking met haar opdrachtgevers. In 2020 heeft het Wijchense familiebedrijf Rosmalen Groep zich aangesloten bij Wessels Bouwgroep en heeft als zelfstandig opererend familiebedrijf onder de vleugels van Wessels Bouwgroep de organisatie verder ontwikkeld. Met de toevoeging van Winans vergroot Wessels Bouwgroep haar positie en kennis op het gebied van aanleg en onderhoud van vlakke daken aanzienlijk.

“Door deze overname zijn we nog meer in staat onze klanten te ondersteunen op het gebied van dakgerelateerde werkzaamheden en vraagstukken. Hiermee kunnen we onze positie als all-round partner voor alle werkzaamheden rondom de buitenschil verder versterken”, vertelt Erwin Wessels, algemeen directeur en mede-eigenaar van Wessels Bouwgroep.

Harjo Wind, die aanblijft als Algemeen Directeur van Winans, zegt: “Ik ben erg enthousiast over de kansen en mogelijkheden die deze overname biedt voor onze klanten en werknemers. De chemie met Wessels Bouwgroep en haar mensen is erg goed. Dit waren voor ons erg belangrijke overwegingen bij de keuze over waar we ons mooie familiebedrijf zouden onderbrengen.”

Over Winans

Winans is in 1993 opgericht door Klaas ten Napel, Harjo Wind en Ferdie Prins. In 2010 betrekt het onder de leiding van Klaas en Harjo haar huidige pand in Blokzijl. Klaas is met pensioen en Harjo is – en blijft – de algemeen directeur. Hij wordt hierin bijgestaan door Irma ten Napel die enthousiast uitkijkt naar haar werkzaamheden binnen Wessels Bouwgroep.

Met ruim 30 enthousiaste en vakkundige medewerkers werkt Winans aan duurzame oplossingen en projecten in nieuwbouw (bitumen en kunststof), renovatie (verduurzaming en vernieuwing) en onderhoud (o.a. keuringen). Enkele tot de verbeelding sprekende voorbeelden zijn: het dak op het museumplein in Amsterdam, het RIVM hoofdkantoor in Utrecht, EMA in Amsterdam en de rechtbanken in Lelystad en Zwolle.

Winans is VCA gecertificeerd, lid van brancheorganisatie VEBIDAK, is een erkend Derbigum verwerker, erkend leerbedrijf en in bezit van het Safety Culture Ladder-certificaat.

Over Wessels Bouwgroep

Wessels Bouwgroep is in 1968 opgericht door de vader van de huidige algemeen directeur Erwin Wessels. Wessels Bouwgroep is uitgegroeid tot een toonaangevende partner in de bouw met als specialisatie alle werkzaamheden, technieken en expertise met betrekking tot de (af)bouw van de buitenschil. Wessels Bouwgroep bestaat uit vier elkaar ondersteunende en versterkende bedrijfsonderdelen.

Aannemersbedrijf Wessels levert al 50 jaar totaaloplossingen voor het bouwen van de buitenschil in de woning- en utiliteitsbouw. Het bedrijf heeft als doel haar opdrachtgever te ontlasten op het gebied van bouw en logistiek, door het gehele proces op zich te nemen. Tot haar werkzaamheden behoort: metselwerk, steigerwerk, timmerwerk en montagewerk. Verder ondersteunt ze haar klanten op het gebied van BIM en project- en procesondersteunende werkzaamheden. Jarenlange co-makership relaties met haar opdrachtgevers zijn het resultaat van deze inspanningen.  

VM Geveltechniek is gespecialiseerd in het conceptmatig aanbieden van geventileerde geveloplossingen in hout en plaat. Als partner of co-maker ontlast ze haar opdrachtgevers op het gebied van engineering, tekenwerk tot materiaal- en gevelbewerking. Het bedrijf is in staat het gehele gevelbewerkingstraject in eigen beheer uit te voeren: advies, engineering, levering, logistiek, bewerking en montage. Met haar geavanceerde CNC-zaag en -freescentrum levert ze maatwerk en kan ze korte en betrouwbare levertijden garanderen.

Rosmalen Groep is een innovatief servicebedrijf op het gebied van dakbedekking, renovatie en onderhoud van gebouwen en gebouwgebonden installaties. Ze adviseert haar opdrachtgevers en houdt rekening met de wensen van haar klanten en de gebruikers. De focus ligt hierbij op het verduurzamen van gebouwen, preventie en kostenbesparingen door goed onderhoud.

Renovatief is een joint-venture met de Takkenkamp Groep en levert pasklare oplossingen in de bestaande woningbouw op het gebied van gevel- en dakrenovatie aan aannemers, woningbouwcorporaties en VVEs.

Meer informatie: https://wesselsbouwgroep.nl/

Meer binnen de rubriek Fusies en overnames