Prins S. en De Geit, Noël Fischer, Peer Wittenbols maken muziektheaterperformance over sex

21 AUG 2023 10:23 | Het Nationale Theater

Let's Talk About Sex van HNTjong | Première 12 oktober | Tour t/m 15 december

Regisseur Noël Fischer en schrijver Peer Wittenbols slaan de handen ineen met de Haagse electro popband Prins S. en De Geit en maken de zinderende muziektheaterperformance Let’s Talk About Sex van HNTjong. Met livemuziek van Prins S. en De Geit spelen en zingen vijf performers over seks, voor beginners en gevorderden.

Met Yamill Jones, Kimberley Agyarko, Jelle Hoekstra, Diewertje Dir en Scott Beekhuizen (alias Prins S.) op het podium, samen met bandleden Daniel Ortgiess & Marne Miesen. Let’s Talk About Sex gaat op donderdag 12 oktober in première in de Koninklijke Schouwburg Den Haag en is daarna t/m 15 december te zien in heel het land.

Over de voorstelling

Alle popsongs gaan over liefde. Over seks gaat het veel te weinig, het blijft toch een taboe. Je krijgt geen instructie over hoe je seks moet hebben, wat je lekker vindt en hoe je daarover praat. Wat is seks eigenlijk, hoe voelt seks, verliefd en/of geil? Wil je met vrouwen, mannen, alles in between of juist alleen? Let’s Talk About Sex gaat over alles wat je altijd wilde weten over seks maar waar niemand over praat. Voor iedereen die aan seks doet of er nog aan gaat doen… van knuffelseks tot all the way.

Regisseur Noël Fischer: “Pubers willen helemaal niet met hun ouders over seks praten. Dus alle adviezen die je van ouders daarover krijgt over hoe je dat zou moeten doen zijn dus echt zinloos. Daarom is het een fantastisch onderwerp voor een voorstelling, want als je er niet over wil praten, dan kun je wel samen naar een voorstelling”. 

 

Over de makers

Noël Fischer (regie) en Peer Wittenbols (tekst) werken na hun prijswinnende publiekshit Trojan Wars(Gouden Krekel 2022 voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie) voor het eerst weer samen aan een voorstelling. 

Peer Wittenbols won eerder dit jaar de Charlotte Köhler Prijs, een driejaarlijkse prijs voor schrijvers van proza, poëzie of toneel, voor zijn gehele oeuvre en in het bijzonder voor Trojan Wars, die ook in het Frans is vertaald. 

De Haagse electro popband Prins S. en De Geit knalde deze zomer van het podium op festivals zoals Pinkpop en Sziget en won een 3FM Award voor Beste Indie Act in maart 2023. Prins S. en De Geit heeft meer dan 2 miljoen streams op Spotify met hits zoals KinderboerderijNacht en Gastenlijst. Frontman Scott Beekhuizen (alias Prins S.), componist-producer/ gitarist Marne Miesen en ‘electro-connaisseur’ Daniel Ortgiess maken opzwepende rauwe dancebeats gemixt met Nederlandse spoken poetry.

Jeugdtheatergezelschap HNTjong, onder artistiek leiderschap van Noël Fischer, wordt alom geprezen en scoorde afgelopen seizoen met QUEER PLANET een publiekshit. “HNTjong, een gezelschap dat de laatste jaren consequent opvalt met ambitieuze en hoogstaande producties. Hun voorstellingen spreken een breed publiek aan en belanden geregeld op eindejaar lijstjes.” aldus Het Parool dit jaar.

Credits

Regie: Noël Fischer 

Tekst: Peer Wittenbols  

Spel: Kimberley Agyarko, Scott Beekhuizen, Diewertje Dir, Jelle Hoekstra en Yamill Jones 

Muziek: Prins S. en De Geit 

Dramaturgie: Martine Manten 

Licht en decorontwerp: Uri Rapaport 

Kostuumontwerp: Sacha Zwiers 

Regie-assistent: Dimphna van Kempen  

Voor de volledige creditlijst zie www.hnt.nl/talk

Tour

Let’s Talk About Sex is te zien van 7 oktober t/m 15 december in de grote zalen in heel het land. Voor de volledige speellijst zie www.hnt.nl/talk

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur