Weekverwachting: warme periode met veel zon

16 SEP 2024 10:12 | Meteovista

Er staat ons deze week een periode te wachten met schitterend (na)zomerweer: lokaal kan het zelfs 25 graden worden! Alle details lees je in deze weekverwachting.

Na een maandag met relatief veel wolken, wordt het de komende dagen vrij zonnig (na)zomerweer met veel hogere temperaturen. Lokaal kan het vanaf woensdag zelfs zomers warm worden met 25 graden.

Tijdens deze namiddag wordt het stilaan overal droog en breekt de zon steeds beter door, vooral over de westelijke helft van ons land. Bij een matige noordenwind ligt de middagtemperatuur rond 17 graden in de Ardennen, 18 graden aan zee tot ongeveer 20 graden langs de grens met Nederland.

Dinsdag: vaker zon

Dinsdag zien we een afwisseling van zonnige momenten en vrij veel stapelwolken. Op een enkel buitje in Vlaanderen na blijft het droog. Later op de dag komt de zon steeds beter tevoorschijn. Langzaamaan draait de wind naar het noordoosten en neemt daarbij toe naar matig en daardoor voelt het tamelijk fris aan. Het wordt maximaal 17 graden op de stranden en in de Hoge Venen tot 21 graden plaatselijk in de Kempen.

Woensdag beduidend warmer

Woensdag krijgen we onder invloed van een oostenwind met veel warmere lucht te maken in ons land. Woensdagmiddag schommelen de maxima rond 21 graden op de toppen van de Ardennen tot lokaal 24-25 graden in centrum en noorden en daarmee ligt het kwik ruim boven normaal voor de tweede helft van september. Verder schijnt de zon flink en 's middags ontstaan soms ook wat stapelwolken. Uit de zon kan het in de wind soms wel wat frisser aanvoelen.

Rest van de week warm

Ook na de rest van deze week houdt het fraaie weerbeeld onverminderd aan. Alleen donderdagmiddag kan in de Oostkantons een plaatselijke bui voorkomen, verder blijft het tot en met komend weekend overwegend droog met flink wat zonneschijn. Dagelijks loopt de temperatuur behoorlijk op.

De maxima schommelen elke middag rond 20 graden op de Ardense hoogten tot lokaal 24-25 graden in de Kempen en langs de grens met Nederland. Verder neemt de noordoostelijke wind langzaam wat in kracht af. Samenvattend staat ons dus een schitterende week te wachten!

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws