Nieuwe AI-tool bouwt in een paar minuten complete website op WordPress

25 JUL 2024 09:04 | Mijn.host

AMSTERDAM, 25 juli 2024 – Wat ChatGPT doet voor teksten en artikelen, doet de nieuwe AI-website builder voor websites. De Nederlandse hostingprovider mijn.host lanceert vandaag een tool die met behulp van AI binnen een paar minuten een complete website of webshop bouwt op WordPress. Daarmee is het de eerste in Nederland.

De tool werd donderdag 25 juli gelanceerd. Iedereen kan nu, na het kiezen van een onderwerp, vormgeving en foto’s en het geven van een paar opdrachten, zijn eigen website bouwen. Hiermee maakt mijn.host het bouwen van websites toegankelijker en laagdrempeliger dan ooit. ,,Of het nu gaat om een yogastudio, een reisblog of een professionele webshop. Het is allemaal gemaakt in een paar klikken. Er is geen technische kennis vereist en het opzetten van een website is nu eenvoudiger dan ooit”, zegt oprichter Marijn Vlug van mijn.host.

Er zijn al een paar buitenlandse bedrijven die AI beschikbaar stellen om websites te bouwen. Daar wordt kunstmatige intelligentie vooral ingezet als hulpmiddel, bijvoorbeeld bij het schrijven van teksten. Mijn.host gaat een stap verder en laat AI de hele website bouwen. Inclusief plug-ins en bestelmogelijkheden voor een webshop. Ook onderscheidend is dat de AI-website builder de eerste is die volledig werkt op het open-source platform WordPress. Op de hele wereld draait ruim 62 procent van alle websites op dit content management systeem (CMS). Dat is populair omdat mensen op het platform relatief eenvoudig hun eigen website kunnen bouwen en beheren. Ook zijn met WordPress de gebouwde websites volledig eigendom van de gebruikers zelf en zitten ze niet vast aan één hostingprovider. Dat de AI-website builder op WordPress ingezet kan worden past bij het doel van mijn.host om zo transparant en flexibel mogelijk te zijn. Daarnaast is de website op WordPress gemakkelijk uit te breiden met plug-ins en bestelmogelijkheden. ,,Er zijn inmiddels een paar andere aanbieders die ook een website builder aanbieden met AI, maar niet op WordPress. In Nederland zeker niet. Dat maakt dit een unicum”, zegt Vlug.

Via de AI-website builder kunnen gebruikers in een paar simpele stappen een website bouwen. Eerst geven ze aan over welk onderwerp het moet gaan en kiezen ze de taal en foto’s. Vervolgens worden er meerdere websiteontwerpen voorgesteld, allemaal gemaakt op basis van AI. Ook zijn allerlei extra sitefeatures toe te voegen. Daarna gaat AI aan de slag en wordt er binnen een paar minuten een volledige website gegenereerd over het betreffende onderwerp, die ze live kunnen zetten. Het aanpassen van teksten en foto’s kan daarna op dezelfde manier. Moeilijke programmeer-handelingen of code uitvoeren is er niet bij.

Vlug richtte in 2016 mijn.host op om het hosten van websites eenvoudiger en goedkoper te maken en de service aan klanten te verbeteren. ,,Ik zag dat in onze branche veel dingen niet goed gingen. Toen ben ik dit bedrijf gestart om het zelf anders te gaan doen”, zegt hij. Inmiddels telt de scale-up 20.000 klanten en staat mijn.host regelmatig in de top van lijstjes met de snelste en best gewaardeerde internet providers. ,,Het inzetten van AI om het bouwen van websites toegankelijker te maken past bij onze missie”, zegt Vlug.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media