Populaire alternatieven voor een tv meubel

15 MRT 2022 12:11 | MountsXL

Mensen zijn vatbaar voor nieuwe trends, ook als het om tv kijken gaat en het wel of net niet plaatsen van een tv meubel. Steeds meer wordt, binnen verschillende stijlen interieur, voor een tv beugel gekozen in plaats van voor het klassieke meubel. Producenten spelen dan ook handig in op deze trend door middel van een uitgebreid aanbod dat aan ieders verwachtingen kan voldoen. Ook bij Mountsxl.nl signaleren ze deze trend.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een tv beugel?

Je zou kunnen denken dat een tv meubel standaard een deel van het interieur uitmaakt, maar steeds meer mensen laten dit meubel achterwege en gaan op zoek naar een alternatief. Een gebrek aan ruimte in de verschillende kamers, de nood aan een ergonomische oplossing om tv te kijken en een veilige plaatsing van het, soms toch wel dure, toestel zijn de belangrijkste redenen die opgegeven worden om van het klassieke meubel af te stappen.

Ergonomisch verantwoord

Tv kijken gebeurt vaak, en daar maakt iedereen zich wel eens schuldig aan, niet op een manier die de nek en rug goed doen. Met een tv beugel is het perfect mogelijk het tv toestel in iedere mogelijke positie te plaatsen dat het nek en rug ontziet. De hoogte kan individueel ingesteld worden en ook kan de beugel zo gekanteld worden dat een ergonomisch verantwoorde houding als vanzelf aangenomen wordt. Tv kijken op de bank, in bed of samen met de kinderen op de grond, er is altijd een perfecte positionering te vinden voor het toestel.

Meer ruimte

Niemand wil vandaag nog graag in een huis wonen dat barstensvol staat en waar geen doorkomen aan is. Met de oudere generaties tv toestellen, die zwaar en groot waren, was er geen alternatief voorhanden dat het gewicht kon dragen en bovendien ook groot genoeg was. Een tv meubel was dan de enige mogelijkheid, ook al verstoorde die voor een deel het interieur. Een tv beugel wordt aan de muur opgehangen en laat dus heel wat meer beschikbare oppervlakte over om andere leuke decoratie te plaatsen of om voldoende bewegingsruimte te hebben. Zeker voor flats en kleine woningen is de tv beugel nu al bijna de standaard geworden.

Veiliger

Tv toestellen zijn de afgelopen decennia erg geëvolueerd en daar hangt uiteraard ook een stevig prijskaartje aan vast. De platte lichtgewicht toestellen hebben tal van mogelijkheden, maar nemen daarmee ook een flinke hap uit het gezinsbudget bij aankoop. Een tv beugel laat toe het toestel veilig en op hoogte op te hangen, waardoor omstoten of tegenaan stoten zo goed als uitgesloten is. Zeker voor wie nog kleine kinderen in huis heeft die al graag eens spelen en daarbij een grote onoplettendheid vertonen, is de komst van de tv beugel een welgekomen vernieuwing.

Tv beugels nemen het over van tv meubels

Niet alleen de technologie van de tv toestellen op zich maakte een grote evolutie door, maar dat deden ook de mogelijkheden tot het plaatsen van de toestellen. De tv beugel past binnen ieder interieur, kan gebruikt worden voor ieder formaat toestel, biedt een enorm gebruiksgemak en speelt in op veiligheid. Die grote, zware en logge tv meubels lijken hun eindpunt bereikt te hebben en worden helemaal overgenomen door de tv beugel, en volkomen terecht overigens.

 

Dit is een origineel bericht van MountsXL

Meer binnen deze rubriek