MediaMarkt breidt samenwerking met product verzekeraar SquareTrade verder uit

05 JUL 2023 10:00 | MediaMarkt

MediaMarkt BeNeLux, Europa's grootste retailer gespecialiseerd in consumentenelektronica, kondigt aan dat het een contractverlenging en -uitbreiding voor drie jaar heeft getekend met SquareTrade, een bedrijf van Allstate en toonaangevende wereldwijde aanbieder van verzekeringsplannen voor producten. Dankzij deze overeenkomst versterken beide bedrijven hun huidige relatie en zal SquareTrade verzekeringsplannen leveren en beheren voor alle productcategorieën van MediaMarkt in België, Luxemburg en Nederland.

De bestaande relatie tussen de bedrijven begon in mei 2022, waarbij SquareTrade verzekeringen aanbood voor consumentenelektronica en apparaten die bij MediaMarkt in heel Nederland werden verkocht. Na duizenden klanten van MediaMarkt in Nederland te hebben geholpen sinds de lancering, strekt de nieuwe overeenkomst zich nu ook uit tot elke productcategorie binnen MediaMarkt België en Luxemburg, waarbij nieuwe opties worden toegevoegd om aan verschillende behoeften van klanten te voldoen. Deze omvatten flexibele maandelijkse factureringsopties, de toevoeging van diefstaldekking bij maandelijkse premiebetaling en een verscheidenheid aan reparatieopties. 

"De verzekeringen van SquareTrade spelen een cruciale rol bij het uitbreiden van onze service aan onze klanten. Deze plannen bieden echte toegevoegde waarde en dienen als een duidelijk strategisch voordeel voor ons bedrijf. Bovendien sluit onze samenwerking met SquareTrade aan bij onze BetterWay duurzaamheidsdoelstellingen. Door onze reparatiemogelijkheden te verbreden hoeven beschadigde apparaten niet meer altijd worden vervangen. Bovendien stelt SquareTrade ons in staat om problemen met grote apparaten op afstand op te lossen, waardoor zowel de snelheid van oplossen als de klanttevredenheid toeneemt in vergelijking met traditionele reparatiemethoden", aldus Milad Ahmadi Movaghir, Director Services & Solutions, MediaMarkt BeNeLux.

Volgens recent onderzoek* van SquareTrade zegt 42% van de inwoners van de BeNeLux dat de duurzaamheid en milieu-impact van een product hun aankoopbeslissing beïnvloedt. Het onderzoek toont ook aan dat 67% van de inwoners van BeNeLux heeft gemeld dat een groot apparaat zoals een koelkast, magnetron of wasmachine en droger op een bepaald moment in hun leven kapot is gegaan of niet meer werkt, en dat 60% van hen het apparaat heeft vervangen. Door een eenvoudige claimprocedure en flexibele oplossingsopties te combineren met een focus op het eerst repareren van artikelen, helpen MediaMarkt en SquareTrade de milieu-impact van elektronische producten te verlagen en klanten langer van producten te laten genieten.

"We zijn verheugd dat we onze relatie met MediaMarkt kunnen breiden, wat getuigt van de sterke staat van dienst die SquareTrade heeft in het creëren en beheren van verzekeringsplannen voor enkele van 's werelds bekendste retailers en mobiele telefoonoperators over de hele wereld," zegt Kevin Gillan, Managing Director van SquareTrade Europa. "Met deze samenwerking ondersteunen we MediaMarkt, naast het aanbieden van mobiele bescherming in Duitsland en Oostenrijk, nu in ook in elke productcategorie in België, Luxemburg, Nederland, Spanje, Portugal en Zweden,. We kijken ernaar uit om deze grote Europese retailer te helpen de gemoedsrust te blijven bieden die zijn klanten verdienen wanneer ze investeren in nieuwe elektronica en apparaten." 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie) * SquareTrade's Benelux Countries enquêtes, uitgevoerd in april 2023, verzamelden 504 reacties van inwoners van de Benelux, waaronder 226 inwoners van België, 225 inwoners van Nederland en 53 inwoners van Luxemburg met behulp van RepData. Voor meer informatie over de inhoud van het persbericht, kunt u contact opnemen met: Edward Verheij Head of Communications BeNeLux Tel: +31 6 28 794 783 Mail: verheije@media-saturn.com SquareTrade Ian Twinn Tandem Marketing Communications Inc. iantwinn@tandemcomms.com Over SquareTrade SquareTrade, een bedrijf van Allstate, is een zeer gewaardeerde aanbieder van beschermingsplannen die door miljoenen klanten wordt vertrouwd om zijn snelle en efficiënte service. SquareTrade beschermt mobiele apparaten, laptops en tablets en andere consumentenelektronica en -apparaten tegen storingen, schade door ongelukken en de veelvoorkomende ongelukjes in het leven. Ga voor meer informatie naar www.squaretrade.eu. OVER MEDIAMARKT MediaMarkt is Europa's grootste elektronicawinkelketen en is sinds 1999 actief in de Benelux met momenteel 75 winkels. In totaal is MediaMarkt actief in 12 Europese landen met zo'n 1.000 winkels. Met de introductie van de omnichannel propositie kunnen consumenten zelf beslissen hoe, waar en wanneer elektronica wordt gekozen, gekocht en aangeschaft: in de winkel of online. Bij de Smartbar, die zich in elke MediaMarkt-winkel bevindt, worden klanten volledig ontzorgd met advies en aanvullende diensten, zoals het aanbieden van een unieke tv-kalibratie en het 'gebruiksklaar' maken van laptops, tablets en smartphones. Daarnaast biedt MediaMarkt klanten de mogelijkheid om producten te verzekeren. Ook kunnen ze kiezen uit een breed assortiment televisie- en telefoonabonnementen. Met BetterWay, het duurzaamheidslogo, helpt MediaMarkt consumenten duurzame producten te kiezen en hun eigen gedrag duurzamer te maken. MediaMarkt is opgericht in 1979 en is onderdeel van de MediaMarkt Saturn Retail Group. Let's Go! www.mediamarkt.nl

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt