Nieuwe directeur Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT)

25 SEP 2017 06:45 | Pensioenfonds Metaal en Techniek

Inge van den Doel wordt met ingang van 1 oktober 2017 de nieuwe directeur van PMT. Zij volgt Guus Wouters op, die per 31 december 2017 vertrekt. Hartwig Liersch volgt Van den Doel op als Chief Investment Officer (CIO) bij PMT.

Inge van den Doel is sinds april 2012 CIO van PMT. Samen met MN, de uitvoerder van het fonds, heeft zij het nieuwe strategische beleggingsbeleid ontwikkeld en daarmee een nieuwe koers ingezet. Ook heeft zij een ontwikkeling in de richting van lange termijn beleggen en ESG integratie ingezet.Hartwig Liersch is Manager Risicomanagement voor de vermogens- en de pensioenbeheer activiteiten bij PMT. Onder zijn regie is in 2010 een onafhankelijke risicomanagement functie bij PMT ingericht.

De aanstelling van beide PMT’ers is logisch. Van den Doel is al nauw betrokken bij de brede discussie over het nieuw te vormen pensioenstelsel: zij adviseerde het bestuur reeds over de (on)mogelijkheden van verschillende voorstellen, die in de afgelopen periode werden gepresenteerd. Zij is bij uitstek geschikt om verder vorm te geven aan het proces van vernieuwing. Liersch was ook al nauw betrokken bij de vorming van het strategisch beleggingskader van PMT. Beiden kunnen worden gezien als architecten van dat belangrijke beleggingskader.

Inge van den Doel

Van 2009 tot 2012 was Inge directeur van beroepsvereniging VBA Beleggingsprofessionals. Daarvoor bekleedde zij verschillende functies bij De Nederlandsche Bank (DNB), waaronder Portfoliomanager en achtereenvolgens afdelingshoofd Asset Management, Treasury, Financiële Stabiliteit en Toezicht Financiële Conglomeraten. Inge is gepromoveerd aan het Tinbergen Instituut. In 2015 ontving zij de European Award ‘CIO of the Year 2015’ van het Institutional Investor Institute. In 2016 werd zij door hetzelfde instituut uitgeroepen tot ‘European Pension Personality of the Year 2016’.

Hartwig Liersch

Hartwig werkt sinds 1998 in de financiële sector, vooral op het gebied van risicomanagement, en begon zijn loopbaan bij de afdeling Balansmanagement van ING Bank. Liersch studeerde financiële economie en econometrie aan de Universiteit Münster en Universiteit Würzburg in Duitsland. Kort na zijn studie verhuisde hij naar Nederland. Van april 2010 tot oktober 2017 was Hartwig Manager Risicomanagement voor de vermogens- en de pensioenbeheer activiteiten bij PMT.

Als directeur van Pensioenfonds Metaal & Techniek gaat Van den Doel zich verder inzetten om de ambities van het fonds waar te maken.

Ambities PMT

FINANCIëLE ZEKERHEID

PMT draagt – tegen een verantwoorde premie – zorg voor een aanvullend inkomen voor deelnemers na hun werkende bestaan en biedt ook zekerheid aan mensen die tijdens hun actieve loopbaan worden geconfronteerd met situaties waarin zij moeten terugvallen op het fonds, zoals bij overlijden, ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

MAATWERK IN DE REGELING

De samenleving vraagt meer dan ooit naar mogelijkheden om individuele keuzes te kunnen maken. PMT komt hieraan tegemoet. De beste garantie voor individuele keuzemogelijkheden is een collectieve basisvoorziening waarin risico’s, kosten en baten worden gedeeld. 

WAARDEVAST PENSIOEN OP VERANTWOORDE WIJZE

Het beleggingsbeleid van PMT is erop gericht om voldoende rendement op het belegde vermogen te behalen om zo een betaalbaar pensioen te combineren met het streven naar een waardevast pensioen. Er wordt niet meer risico genomen dan nodig is en er wordt scherp op het kostenniveau gelet. 

PMT streeft ernaar om een zo hoog mogelijk percentage van de beleggingsportefeuille te laten voldoen aan de eisen van ESG-integratie. Daarbij streeft PMT ernaar om negatieve maatschappelijke effecten van zijn beleggingen te voorkomen en om waar mogelijk ook positieve maatschappelijke impact te realiseren. 

De kosten van het vermogensbeheer liggen onder het gemiddelde van de markt.

PRO-ACTIEF EN ZICHTBAAR

PMT heeft een duidelijke en herkenbare visie op en opinie over de ontwikkelingen in het pensioendomein. Het fonds draagt actief bij aan het maatschappelijke debat over pensioenen. De duidelijke visie krijgt waardering bij de achterban en leidt tot opinieleiderschap in de pensioensector.

LAAGDREMPELIG EN BETROKKEN

PMT heeft een sterke verbinding met de achterban en investeert voortdurend in de relatie met alle belanghebbenden. Het fonds verplaatst zich in hun wensen en behoeften en demonstreert dat in zijn houding, gedrag en acties. Het fonds is zowel digitaal als in persoonlijk contact makkelijk bereikbaar. 

De dienstverlening is betrouwbaar en accuraat. Dat toetst PMT bij de achterban. PMT communiceert toegankelijk, duidelijk en adequaat. Deelnemers, werkgevers en pensioengerechtigden voelen zich gekend en begrepen.

 

Heeft u vragen n.a.v. dit persbericht dan kunt u contact opnemen met Ria van der Steen, woordvoerder PMT, telefoonnummer 06 18306517 of rvs@bpmt.nl. OVER PENSIOENFONDS METAAL EN TECHNIEK PMT is het grootste marktpensioenfonds van Nederland. Het fonds werkt voor ongeveer 33.000 ondernemingen, waarin bijna 378.000 werknemers op dit moment een pensioen opbouwen. Tel daarbij op de deelnemers die niet langer een pensioen bij het fonds opbouwen, maar dat voorheen wel deden (rond 655.000) en de personen die al een uitkering ontvangen (ca. 205.000) en het totaal aantal deelnemers is meer dan één miljoen. De klanten van Pensioenfonds Metaal en Techniek zijn de werkgevers en werknemers in de volgende branches: • metaalbewerking • loodgieters- en fitters; • centrale verwarming; • elektrotechniek; • carrosseriebouw; • autoschadeherstel • garages; • motorenrevisie; • reparatie kantoormachines; • goud- en zilvernijverheid; • galvaniserende industrie; • rijwielen; • modelmakers; • isolatie; • diamantindustrie; • koeltechniek.

Meer binnen de rubriek Effecten en aandelen