24-uurse sportuitdaging HomeSport Events zoekt vrijwilligers in Deest

04 JUN 2024 10:42 | Ronald McDonald Kinderfonds

24-uurse sportuitdaging HomeSport Events zoekt vrijwilligers in Deest 

Honderden sportievelingen gaan op 29 en 30 juni sporten om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Binnen 24 uur leggen ze in teamverband honderden kilometers af, dwars door heel Nederland. Het evenement heeft ook een tussenstop in Deest. De organisatie zoekt nog vrijwilligers om dit zogenoemde ‘checkpoint’ te bemannen. 

Horeca ’t Trefpunt vormt zaterdagavond 29 juni en in de nacht op 30 juni een grote rustlocatie voor alle hardlopers en wandelaars. Honderden HomeSporters komen langs bij het checkpoint om uit te rusten en wat te eten en drinken, zodat zij vol energie door kunnen met de volgende etappe. Het checkpoint wordt vrijwel volledig draaiende gehouden door de hartverwarmende inzet van vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar tijdens HomeSport Events. 

De organisatie van HomeSport Events roept bewoners van Deest en omgeving op om een handje te komen helpen bij Horeca ’t Trefpunt. Van 20.15-01.30 uur en 01.00-05.15 uur zoeken ze nog vrijwilligers op het checkpoint. ”Het is ontzettend leuk om te doen, vooral in de avond en nacht”, aldus Judith, die in 2023 samen met vrienden hielp als vrijwilliger.“Als vrijwilliger heb je een belangrijke rol. Je zorgt ervoor dat de HomeSporters het volhouden en de route in 24 uur kunnen afleggen. Je houdt de locatie netjes, voorziet alle deelnemers van wat te eten en drinken én bent een luisterend oor. Zeker in de avond en nacht, als ze al flink wat kilometers hebben afgelegd, kunnen ze jouw steun goed gebruiken. Bovendien is het heel bijzonder om te zien dat zoveel mensen zich op deze manier inzetten voor families met een ziek kind. Daar draag ik graag een steentje aan bij als vrijwilliger tijdens HomeSport Events.” 

Over HomeSport Events 

HomeSport Events is het fondsenwervende sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. In het weekend van 29 en 30 juni wordt het evenement voor de dertiende keer georganiseerd. Met een zelfgekozen team gaan deelnemers 500 kilometer fietsen, 240 kilometer hardlopen of 120 kilometer wandelen. Het evenement start en finisht in 2024 bij Papendal in Arnhem. Van daaruit leggen 87 teams en meer dan 1.100 HomeSporters een route af die dwars door Nederland loopt. Langs én voor de Ronald McDonald Huizen. Ieder team haalt minimaal € 7.000 op voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Zo zorgen de deelnemers er samen voor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun familie altijd dichtbij hebben.  

Wil je ook een handje komen helpen op het checkpoint bij Horeca ’t Trefpunt in Deest? Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op https://www.homesportevents.nl/vrijwilligers 

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie    Vragen, geïnteresseerd in een interview met kandidaten of op zoek naar aanvullend beeldmateriaal? Neem contact op met Monique Hullegie, teammanager communicatie & marketing, via 06-547 61 948 of m.hullegie@kinderfonds.nl.  Over Ronald McDonald Kinderfonds    Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In 11 Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in 12 Ronald McDonald Huiskamers kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in 3 (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij 1.900 vrijwilligers, sponsors en donaties. #keepingfamiliesclose   

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen