Intra-Air en Inducoat lanceren vooruitstrevende DNA-test voor schimmels

08 SEP 2023 11:15 | Inducoat BV

Intra-Air B.V., een toonaangevend bedrijf op het gebied van binnenluchtkwaliteit, en Inducoat B.V., een innovatieve speler in de antimicrobiële coatings, zijn verheugd om de lancering aan te kondigen van hun baanbrekende DNA-test voor schimmels. Deze nieuwe technologie belooft een revolutie teweeg te brengen in de detectie en monitoring van schimmelgroei in binnenruimtes.

Schimmels vormen een ernstige bedreiging gezondheid

Schimmelsporen kunnen een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid van bewoners en werknemers in gebouwen. Het vroegtijdig identificeren van schimmelproblemen is van cruciaal belang om gezondheidsproblemen te voorkomen en de kwaliteit van de binnenlucht te waarborgen. Traditionele methoden voor schimmelidentificatie kunnen tijdrovend en minder nauwkeurig zijn, waardoor er behoefte is aan een innovatieve en effectievere aanpak.

DNA-test ontwikkeld door Universiteit van Odense

De DNA-test voor schimmels is door Jonas Lindgreen, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Odense, ontwikkeld. Deze maakt gebruik van geavanceerde genetische technologieën om schimmels met ongekende precisie en snelheid te identificeren. Deze test maakt het mogelijk om niet alleen de aanwezigheid van schimmels vast te stellen, maar ook om de exacte soorten schimmels en hun concentraties in een binnenruimte te bepalen. Dit biedt professionals in de binnenluchtkwaliteit, vastgoedbeheerders en gezondheidsexperts een krachtig instrument om de luchtkwaliteit door inzet van schimmelwerende coatings te verbeteren en daarmee de gezondheid van bewoners en werknemers te beschermen. De inzet van schimmelwerende coatings van Inducoat krijgt zo een nog steviger fundament.

Schimmels nog effectiever weren

Intra-Air is al tientallen jaren een vertrouwde naam in de branche van de binnenluchtkwaliteit en staat bekend om zijn expertise op het gebied van luchtmonitoring en -analyse. Daarnaast adviseren zij de juiste behandelingsstrategie, waarbij nauw samengewerkt wordt met Inducoat.

Inducoat heeft zich een reputatie verworven als innovator in antimicrobiële coatings en heeft baanbrekende verf ontwikkeld voor het weren van schimmels. De samenwerking tussen deze twee bedrijven heeft geleid tot de creatie van een unieke aanpak die de standaard zal zetten voor schimmelwering. Door schimmels beter in kaart te brengen, kunnen de schimmelwerende coatings ook effectiever ingezet worden.

Giancarlo Caruso, senior binnenmilieu deskundige van Intra-Air, verklaarde: "We zijn zeer verheugd over onze samenwerking met Inducoat en de lancering van deze geavanceerde DNA-test voor schimmels. Het stelt onze klanten in staat om snel en nauwkeurig schimmels te identificeren en aan te pakken, wat een enorme sprong voorwaarts betekent in de binnenluchtkwaliteit."

Mike Frankhuizen, directeur van Inducoat, voegde eraan toe: "Onze coatings hebben de potentie om het welzijn van mensen in binnenruimtes aanzienlijk te verbeteren. Door onze krachten te bundelen met Intra-Air, brengen we een innovatieve oplossing op de markt die de normen in de industrie zal veranderen – wij kunnen nu heel specifiek schimmels weren met onze coatings."

De DNA-test voor schimmels van Intra-Air en Inducoat is nu beschikbaar voor professionals in de binnenluchtkwaliteit en vastgoedbeheerders. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Intra-Air of Inducoat.

Over Intra-Air

Intra-Air is een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in binnenluchtkwaliteit en biedt al jaren lang hoogwaardige diensten op het gebied van luchtmonitoring en -analyse. Het bedrijf is toegewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van binnenlucht in allerlei soorten gebouwen.

Giancarlo Caruso, is een van de oprichters van Intra-Air B.V. en werkt sinds vele jaren als senior binnenmilieu deskundige van Intra-Air. Zijn dagelijkse werk bestaat uit het verrichten van schimmel onderzoek. Aansluitend adviseert Giancarlo de juiste behandelingsstrategie.

Over Inducoat

Inducoat is een innovatieve verffabrikant met een focus op antimicrobiële coatings die geavanceerde oplossingen ontwikkelt voor het weren van micro-organismen. Deze coatings onderscheiden zich door hun effectiviteit, duurzaamheid en voldoen aan de meest strikte juridische normen.

Bijlage: stockphoto van schimmelonderzoek

Meer binnen de rubriek Wonen