Solarwatt en BMW introduceren innovatieve thuisbatterij voor energieonafhankelijkheid

15 OKT 2024 16:05 | Solarwatt

Solarwatt introduceert innovatieve oplossingen voor maximale energieonafhankelijkheid

Solarwatt, producent van hoogwaardig glas-glas zonnepanelen, heeft een reeks innovatieve producten gelanceerd die de manier waarop consumenten zonne-energie gebruiken, zullen veranderen. Deze nieuwe oplossingen zijn ontworpen om het rendement van zonnepanelen te verhogen en de afhankelijkheid van energieleveranciers te verminderen.

Solarwatt heeft onder andere samengewerkt met BMW om geavanceerde technologieën te ontwikkelen die de efficiëntie van zonne-energie maximaliseren. "Consumenten zijn steeds meer bezig met duurzaamheid en willen hun energierekening verlagen," zegt Erik de Leeuw, General Manager van Solarwatt Benelux. "Onze oplossingen zorgen ervoor dat opgewekte zonne-energie optimaal in huis wordt gebruikt."

Het koppelen van apparaten moet zorgen voor maximale efficiëntie. "Onze strategie is gebaseerd op sector koppeling," legt De Leeuw uit. "We integreren energieopwekking, elektromobiliteit en warmte om een efficiënter gebruik van zonne-energie te realiseren."

De slimme energiemanager, Manager Vision, speelt een cruciale rol in deze strategie. Het apparaat kan niet alleen apparaten zoals warmtepompen en laadpalen aansturen, maar ook dynamisch laden. Dit betekent dat het systeem automatisch de goedkoopste energiebron kiest, of dat nu zonne-energie of elektriciteit van het net is. "Je kunt instellen dat je elektrische auto altijd vol is of dat de wasmachine draait zodra de zon schijnt," zegt De Leeuw. "En als er energie over is dan kan deze worden opgeslagen voor later gebruik met de vernieuwde Battery Vision die ontwikkeld is in samenwerking met BMW.’’

De Battery Vision thuisbatterij slaat overtollige energie op voor later gebruik en kan ook dienen als noodstroomvoorziening. "Dit maakt huishoudens maximaal onafhankelijk van energieleveranciers," zegt De Leeuw.

Een bijkomend voordeel van deze technologieën is dat ze bijdragen aan het verminderen van netcongestie. Door energie optimaal te gebruiken en alleen wanneer nodig, kunnen huishoudens hun impact op het elektriciteitsnet minimaliseren. "Wat er ook verandert qua regelgeving, ons innovatieve energiesysteem zorgt ervoor dat huishoudens altijd profiteren van de schoonste en goedkoopste energie," concludeert De Leeuw.

Over Solarwatt

Solarwatt is al meer dan 30 jaar pionier op het gebied van zonne-energiesystemen. Het bedrijf, met een hoofdkantoor in Dresden Duitsland, is grotendeels in handen van Stefan Quandt, grootaandeelhouder van BMW Door de hechte samenwerking met BMWi heeft Solarwatt een van de meest geautomatiseerde en innovatieve fabrieken ter wereld.

Solarwatt is bovendien al jarenlang Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen en de innovatieve leverancier van totaal systeemoplossingen.

Meer weten over Solarwatt en de nieuwe producten? Ga naar www.solarwatt.nl

Meer binnen de rubriek Energie en brandstoffen