Met z’n allen deze zomer de langste boswandeling maken

15 JUN 2021 14:29 | Trees For All

Met een speciale wandelactie van 10 t/m 18 juli wil Trees for All zoveel mogelijk mensen oproepen een boswandeling te maken. Het doel is om mensen bewust te maken van de waarde van bomen en samen nieuw bos te planten. Voor elke 5 kilometer die gelopen wordt, plant Trees for All namelijk een boom. Vanaf vandaag kan iedereen zich aanmelden voor een boswandeling via https://www.treesforall.nl/boswandeling

Simone Groenendijk, directeur Trees for All: “Bomen zijn niet alleen goed voor ons klimaat, maar ook voor onszelf. Om op te laden of te ontladen. Om schone lucht in te ademen en te genieten van de natuur. Je kunt gewoon wandelen, maar ook heel bewust wandelen. In Japan noemen ze dat bosbaden. Door contact te maken met de schoonheid en rust van het bos, kun je rust en ruimte creëren in jouw drukke leven. De Langste Boswandeling is wat ons betreft een perfecte start van de zomervakantie om te onthaasten en bij te dragen aan een bosrijke wereld.”

Wandelen met een app

Iedereen kan meedoen van 10 t/m 18 juli. Deelnemers kiezen zelf een dag en een locatie voor een boswandeling van 5, 10 of 15 kilometer. Een speciale app berekent een route vanaf het startpunt van de deelnemer en houdt tijdens het lopen het aantal kilometers bij. Op de website zal te zien zijn hoeveel bomen er in totaal bij elkaar gelopen zijn.

Bomenverdubbelaar

De deelnemer doneert zelf 1 boom bij inschrijving voor de eerste 5 kilometer. Voor de sportievelingen die 10 of 15 kilometer lopen, zet Trees for All de ‘bomenverdubbelaar’ in en worden 1 of 2 bomen extra geplant. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal partners van Trees for All: Sogeti, Accenture en Arriva.

Simone Groenendijk: “Jij wandelt, wij planten bomen, is ons motto. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer bomen we met elkaar kunnen planten. Zo maken we samen de Langste Boswandeling van Nederland!”

Duurzame bosprojecten

Bossen hebben onze zorg nodig, want jaarlijks verdwijnen er nog steeds 3,5 miljard bomen. Trees for All plant op een duurzame manier nieuwe bossen aan en herstelt bestaande bossen via bosprojecten wereldwijd. Deelnemers van de Langste Boswandeling maken kennis met deze projecten en dragen hier zelf een boompje aan bij.

Over Trees for All

Stichting Trees for All is opgericht in 1999 en sindsdien hebben we wereldwijd al miljoenen bomen geplant in de strijd tegen klimaatverandering. Je kunt bij ons bomen planten of je CO2-uitstoot compenseren via duurzame bosprojecten. Zo dragen we samen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Trees for All heeft het CBF keurmerk voor goede doelen en ANBI status. www.treesforall.nl

Neem voor meer informatie contact op met Marchien Kampen (sr communicatieadviseur), marchien.kampen@treesforall.nl, 0614840676.

Meer binnen de rubriek Dieren en de natuur - andere