5 manieren om je bedrijf uit te breiden

13 MRT 2024 12:11 | Traffic Family

Net als elk bedrijf wil je natuurlijk dat jouw bedrijf groeit. Maar wat zijn nu allemaal manieren om je bedrijf uit te breiden? Wat heb je allemaal nodig wanneer je bedrijf snel groeit? Wij hebben een aantal manieren op een rijtje gezet. Lees verder! 

Een grotere ruimte

Begint je bedrijf te groeien? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een grotere bedrijfsruimte. Met meer ruimte kun je meer spullen opslaan of meer diensten aanbieden. Je hoeft dan misschien niet meer je voorraadbeheer of een stukje productie uit te besteden. Maar let wel op dingen als de regels van het gebied waar je zit en of je wel mag bouwen zoals je wilt. Soms is verhuizen of nieuwe vestigingen openen misschien zelfs een beter plan. Daarnaast heb je waarschijnlijk meer spullen nodig. Je moet een lockerkast kopen, nieuwe bureaus, stoelen en andere inventaris.

Meerdere bedrijfsruimtes om een groter gebied te bestrijken

Een andere strategie om de groei te bevorderen, is het openen van één of meerdere filialen. Hierdoor kan het bedrijf een groter gebied bereiken en meer klanten bedienen. Hoewel deze aanpak groeipotentieel biedt, gaat het ook gepaard met extra kosten, zoals huur, belastingen en verzekeringen voor de nieuwe ruimte. Het kan ook nodig zijn om managers in dienst te nemen om toezicht te houden op de nieuwe locaties. Als het bedrijf internationaal wil uitbreiden, zijn filialen en samenwerking met buitenlandse partners ook opties om te overwegen.

Meer personeel aannemen

Bij de groei van je bedrijf hoort natuurlijk ook meer personeel. Met meer teamleden kun je meer klanten helpen, en dat ook nog eens sneller en beter. Afhankelijk van wat je bedrijf doet of verkoopt, bepaal je waar je die extra handen nodig hebt. Dat kan zijn in de winkel, de werkplaats, het magazijn, of misschien moet je jouw diensten wel in een groter gebied gaan aanbieden.

Meer klanten werven

Je zou meer klanten kunnen werven door bijvoorbeeld nieuwe vestigingen te openen. Zo kun je meer mensen bereiken en meer klanten helpen. Maar let op: meer vestigingen betekent ook meer kosten, zoals huur, belastingen en verzekeringen. Je hebt misschien ook managers nodig om die nieuwe plekken te runnen. En als je ook in het buitenland aan de slag wilt, kun je denken aan samenwerken met partners daar.

Meer producten of diensten aanbieden

Je kunt er als bedrijf ook voor kiezen om meer verschillende dingen te gaan doen of verkopen. Dit betekent dat je meer divers werk gaat doen of meer producten gaat aanbieden. Weet wel dat dit extra kosten met zich mee kan brengen. Je moet bijvoorbeeld mensen aannemen die er verstand van hebben of die nieuwe producten ook daadwerkelijk gaan ontwikkelen. Het is slim om eerst goed te onderzoeken of mensen wel zitten te wachten op wat je wilt gaan aanbieden, voordat je er geld in steekt. Wat ga jij doen?

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen