Goed gevoel belangrijk bij investeren in aandelen

03 JUL 2017 11:28 | KronosBV.nl

Ondanks de aanhoudende lage rentes durven of willen nog steeds veel huishoudens het niet om te gaan beleggen. Slechts 23% van de Nederlandse huishoudens belegt in aandelen of obligaties. Een logische keuze?

Beleggen wordt nog vaak geassocieerd met hoge kosten en woekerpolissen. Dit zorgt er dan ook vaak voor dat men huiverig is voor een investering. Niet alleen het financiële aspect, maar ook het 'gevoel' moet goed zijn.

Volgens hoogleraar economie Dirk Brounen is het steeds belangrijker dat we zelf de regie nemen over onze financiën: ''Deze Nederlandse spaardrang wordt stilaan een dure traditie. Doordat de overheid zich steeds verder terugtrekt uit onze zorg, ons pensioen, ons onderwijs en onze woningmarkt, wordt het steeds belangrijker om een eigen verstandige financiële planning te maken.''

Investeren in een betere wereld

Doordat steeds meer mensen hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld, groeit de vraag naar duurzaam beleggen. Heel bewust wordt gekeken naar de missie en visie van een bedrijf, alvorens wordt besloten om aandelen te kopen.

"Ik geloof graag dat er een toenemende vraag is naar duurzaam beleggen, dit merken we namelijk ook in het toenemend aantal klanten. Investeerders die op zoek zijn naar een duurzame investering, komen vaak uit bij een belegging in obligaties van Kronos", aldus de directeur van Kronos BV. Kronos ontwikkelt, beheert en exploiteert duurzame landbouwprojecten in Ecuador, waarbij men naast de natuur tevens zorg draagt voor de werkomstandigheden van de werknemers in Ecuador. 

Dit is een origineel bericht van
KronosBV.nl

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Effecten en aandelen