Nieuwe algemeen directeur Krajicek Foundation: Ulrike Insam

21 AUG 2024 10:02 | Krajicek Foundation

Per 21 augustus treedt Ulrike Insam aan als nieuwe directeur van de Krajicek Foundation. Zij volgt Gerlinde van Raalte op, die na vijf mooie, impactvolle jaren terugtreedt als algemeen directeur.

Ulrike Insam is geen onbekende in de goededoelenwereld. Hiervoor was zij werkzaam als plaatsvervangend directeur bij de Nederlandse Stichting De Ster [www.stichtingdester.nl] en als vestigingsmanager bij JINC, [www.jinc.nl] een organisatie die jongeren helpt hun talent te ontwikkelen en hen voorbereidt op een goede start op de arbeidsmarkt.

“Bij de Krajicek Foundation komt bij elkaar wat ik belangrijk vind: mij inzetten voor kansengelijkheid, zodat kinderen en jongeren hun talenten kunnen ontplooien. Dat dit bij de Krajicek Foundation gebeurt door middel van sport en beweging, daar krijg ik energie van!”, vertelt Insam (42), een sportieve doorzetter met een passie voor triatlons, skiën en bootcamp. “Ik ben ervan overtuigd dat als je je sterk voelt in je lijf, je ook sterk bent in je hoofd. Beiden zijn onmisbaar voor een gezond zelfvertrouwen; de basis voor je ontwikkeling op alle fronten.” 

STRUCTUUR & HARMONIE

Oprichter Richard Krajicek, is blij met de komst van Insam, maar gaat ook zeker de toewijding en inzet van Van Raalte voor de Krajicek Foundation missen. Onder Van Raalte heeft onder meer de Krajicek Academy, het opleidingstraject voor Krajicek Scholarshippers, vorm gekregen, konden jongeren dankzij de Winter en Summer Games blijven sporten tijdens de coronaperiode en vierde de Krajicek Foundation haar 25-jarig jubileum in gezelschap van de koning. 

“Gerlinde heeft gezorgd voor structuur en harmonie binnen de organisatie en voor bestendige partnerships erbuiten”, aldus Richard Krajicek. “Zij werkte met groot enthousiasme voor onze stichting en laat een financieel gezonde organisatie achter. Onder haar leiding heeft de Krajicek Foundation het verschil gemaakt voor duizenden kinderen en jongeren in aandachtswijken. Daar ben ik haar dankbaar voor. Ik heb er vertrouwen in dat Ulrike de Krajicek Foundation verder zal versterken met goede nieuwe ideeën."


Gerlinde van Raalte zal tot 1 september aanblijven om haar werkzaamheden over te dragen aan Ulrike Insam.

Noot voor de redactie Voor interviewmogelijkheden of beeldmateriaal kun je contact opnemen met de afdeling marketing & communicatie van de Krajicek Foundation. Maaike Petri | maaike@krajicek.nl | 06-16 03 18 38 Beeld 1 Ulrike Insam ©Krajicek Foundation/Maaike Petri Beeld 2 Gerlinde van Raalte ©Krajicek Foundation/Maaike Petri

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen