Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag 2023 in Nederlandse restaurants

26 MEI 2023 11:22 | HighTea.nl

Op de vrijdag voor Moederdag is er door consumenten al een recordaantal reserveringen gemaakt voor de Moederdag high tea. Een verademing voor horecaondernemers die ondanks tegenslagen zoals corona en de inflatie vrijwel volgeboekt zitten. De high tea is op Moederdag veruit het populairst.

Nederlandse restaurants hebben een drukke Moederdag 2023 voor de boeg, waarbij vooral een high tea als arrangement populair is. Uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl blijkt dat nu al gemiddeld 25% meer high tea reserveringen zijn gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Het heropenen van de horeca en de toenemende populariteit van high tea worden genoemd als belangrijkste redenen voor deze toename.

Impact coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen ging op 15 maart 2020 de horeca dicht waardoor Moederdag in 2020 niet in restaurants gevierd kon worden. In 2021 waren rond Moederdag alleen de terrassen geopend. Vanaf 2022 was het weer mogelijk om Moederdag in horecagelegenheden te vieren. Dit jaar zijn er meer reserveringen dan ooit.

Toenemende inflatie

Hoewel de inflatie de afgelopen tijd sterk gestegen is, is dit geen belemmering gebleken om Moederdag met een high tea te vieren. Uit reserveringsdata* blijkt dat de gemiddelde prijs voor een high tea op dit moment ruim 26 euro per persoon bedraagt. Ongeveer 14% van de horecagelegenheden hebben dit jaar een speciaal arrangement voor Moederdag. Naast high tea reserveringen op 14 mei, worden er ook meer HighTea.nl cadeaubonnen verkocht dan het jaar ervoor. Dit betreft zelfs een verdubbeling in verkopen.

High Tea populairst op Moederdag

De verwachting is dat, met nog twee dagen te gaan, op 14 mei uiteindelijk zo’n 35% meer reserveringen zullen zijn ten opzichte van 2022. In de horeca worden op Moederdag de meeste high tea's gereserveerd. Deze dag is de high tea populairder dan op andere feestdagen zoals Valentijnsdag, Pasen of Kerst.

* Reserveringsdata gebaseerd op ruim 400 aangesloten horeca locaties op HighTea.nl.

Meer binnen de rubriek Diversiteit, lifestyle en mode