Vitestro behaalt CE-markering voor autonoom bloedafnameapparaat

28 AUG 2024 09:00 | Vitestro

[Utrecht, Nederland, 28 augustus 2024] – Vitestro, een pionier op het gebied van medische robotica, kondigt met trots aan dat haar innovatieve autonome bloedafnameapparaat CE-markering heeft ontvangen. Het apparaat voldoet aan de vereisten van de European Medical Device Regulation (MDR) en is goedgekeurd voor commercieel gebruik in de Europese Unie. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Vitestro, dat als eerste bedrijf ooit CE-markering heeft behaald voor een autonoom bloedafnameapparaat.

De certificering benadrukt de veiligheid en kwaliteit van de baanbrekende technologie van Vitestro. Het apparaat voert consistente, autonome bloedafnames uit met behulp van geavanceerde beeldvormingstechnieken en robotica. Dit komt zowel de patiënttevredenheid als de werkomstandigheden voor bloedafnamepersoneel ten goede. De oplossing biedt uitkomst voor laboratoria die kampen met nijpende personeelstekorten. Met deze innovatie zet Vitestro bovendien een belangrijke stap naar total laboratory automation.

Toon Overbeeke, medeoprichter en CEO, is enthousiast: "Het behalen van de CE-markering is niet alleen een grote stap voor Vitestro, maar ook een keerpunt voor de gezondheidszorg. Met deze innovatie introduceren we een geheel nieuw type medisch hulpmiddel in de zorg. Vanaf nu kunnen ziekenhuizen in Europa gebruik maken van autonome technologie om invasieve medische procedures uit te voeren. Dit zal helpen om de personeelstekorten te verminderen en zorginstellingen voor te bereiden op een uitdagende toekomst. We stellen de nieuwe standaard.”

Er zijn al meerdere apparaten besteld door toonaangevende Europese ziekenhuizen en laboratoria. Nu de CE-markering is behaald, zal Vitestro in de komende 12 maanden starten met een kleinschalige marktintroductie in deze geselecteerde ziekenhuizen. Vervolgens zal de productie worden opgeschaald.

Maxine Moor, VP Commercial Europe, zegt: "Vitestro heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met laboratoria in heel Europa. Zij erkennen dat er een absolute noodzaak is om de bloedafname te automatiseren. We kijken er dan ook naar uit om de uitrol te starten. Hoewel we beginnen binnen Nederland en Denemarken, hebben we grote ambities. Met de CE-markering voldoen we ook aan de wettelijke eisen voor de Britse markt."

Over Vitestro

Vitestro is opgericht in 2017 en zet zich in om de bloedafname-ervaring voor patiënten en zorgmedewerkers te verbeteren. Met haar revolutionaire autonome bloedafnametechnologie transformeert Vitestro de bloedafname wereldwijd.

Vitestro heeft een team van meer dan 80 hoogopgeleide specialisten op het gebied van medische robotica, kunstmatige intelligentie, en commercialisering van de gezondheidszorg en is gevestigd in Utrecht, Nederland.

Ga voor meer informatie naar https://vitestro.com.

Meer binnen de rubriek Zorg