Mind the Gap - Inclusief financieren goed voor verdienvermogen Nederland

21 MEI 2024 13:59 | MKB Financiering

Stichting MKB Financiering heeft 2024 tot het jaar van inclusieve financiering uitgeroepen en tijdens het jaarlijkse MKB Financieringscongres ‘Mind the Gap’ op maandag 3 juni wordt er een podium geboden aan ondernemers, financiers en initiatieven die zich inzetten voor een inclusieve mkb-financieringsmarkt.

Speciale gast en spreker Koningin Máxima

H.M. Koningin Máxima zal het congres openen en houdt een toespraak als lid van het Nederlandse Comité voor Ondernemerschap. In haar toespraak gaat Koningin Máxima onder meer in op het belang van financieringsmogelijkheden voor groei en verduurzaming van het mkb. Stichting MKB Financiering is vereerd Koningin Máxima te mogen ontvangen.

Inclusief financieren noodzakelijk voor het toekomstig verdienvermogen Nederland

40% van de nieuwe ondernemingen wordt gestart door een ondernemer met een migratieachtergrond. 4 van de 10 ondernemingen wordt gestart door een vrouw, maar slechts 10% van de financiële producten en 0,7% van het risicokapitaal wordt geïnvesteerd in vrouwelijke teams. Voor het toekomstig verdienvermogen van Nederland is het belangrijk dat ook deze ondernemers worden ondersteund met passende financiering om.

Andere sprekers en initiatieven

Speciaal gezant mkb financiering Menno Snel zal een update geven over de voortgang van het Nationaal Convenant MKB-Financiering. Het congres zal ook het officiële tweede tekenmoment voor deelnemers aan Code-V zijn en de nieuwe Managing Director Marianne Bruijn zal de plannen voor de komende jaren toelichten. Daarnaast zullen initiatieven zoals Dutch New Narrative Lab (Ruben Brave) en FASE (Saja Chander) hun ervaringen delen in het begeleiden van niet-traditionele ondernemersgroepen en deelt Prof. dr. ir. H. Gerrits, hoogleraar Informatie en Innovatie en AI ondernemer, de laatste inzichten rond Artificial Intelligence en de kansen en risico’s die dit biedt. Ook geeft Mohamed el Bakali een inzicht in de mogelijkheden, kansen en uitdagingen met betrekking tot islamitisch financieren.

Voor een open blik

Heb je een open blik, zie je kansen in een divers Nederland én ben je actief als financier of adviseur voor MKB ondernemers? Bestel dan vandaag tickets voor het MKB financieringscongres. Het congres wordt gehouden op Landgoed de Horst te Driebergen. Voor tickets en het hele programma van het congres klik je naar de eventpagina. 

MKB Financieringscongrs Mind the Gap

Maandag 3 juni - 13.15 uur

Landgoed de Horst, Driebergen

https://www.eventbrite.nl/e/mkb-financieringscongres-mind-the-gap-tickets-875777172097?aff=oddtdtcreator

Accreditatie: u kunt zich tot uiterlijk 29 mei via iwan@stichtingmkbfinanciering.nl aanmelden. Geaccrediteerde media krijgen uiterlijk 31 mei persprogramma. Voor accreditatie: Iwan Daniëls, Stichting MKB Financiering T: 06-45170617 E: iwan@stichtingmkbfinanciering.nl www.stichtingmkbfinanciering.nl www.linkedin.com/company/stichtingmkbfinanciering Meegestuurd beeld(en) mag rechtenvrij worden gepubliceerd. Voor meer informatie over Stichting MKB Financiering Voor vragen over het MKB Financieringscongres of Stichting MKB Financiering kunt u contact opnemen met Ronald Kleverlaan via 06-28254452 of ronald@stichtingmkbfinanciering.nl Over Stichting MKB Financiering Stichting MKB Financiering is een initiatief dat zich inzet voor de bevordering en ontwikkeling van non-bancaire financieringsvormen voor het MKB in Nederland. Door samenwerking met beleidsmakers, financiers en ondernemers streeft SMF ernaar een gezonde, gelijkwaardige en toegankelijke financieringsmarkt te creëren, die bijdraagt aan de economische groei van het MKB en het verdienvermogen van Nederland.

Meer binnen de rubriek Economie en geld