Week tegen Eenzaamheid – Resto VanHarte en Albert Heijn brengen mensen samen aan tafel

20 SEP 2024 09:56 | Stichting VanHarte | Resto VanHarte

Van 26 september tot en met 2 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema en zijn er speciale activiteiten. Resto VanHarte doet als deelnemer van het eerste uur ook dit jaar weer mee: voor de derde keer op rij samen met Albert Heijn. Net als Resto VanHarte gelooft Albert Heijn namelijk in de verbindende kracht van eten en wil er daarom aan bijdragen dat meer mensen samen kunnen eten. Met deze samenwerking willen beide organisaties nog meer mooie ontmoetingen mogelijk maken en meer aandacht vragen voor eenzaamheid.

Tijdens deze week organiseren Resto VanHarte en Albert Heijn op 45 locaties buurtdiners waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Albert Heijn sponsort de boodschappen voor deze diners, daardoor zijn de diners extra feestelijk. Eigen bijdrage voor het diner is maximaal acht euro. Reserveren is verplicht. Iedereen is welkom om aan te schuiven bij de diners en nieuwe mensen te leren kennen. Een overzicht van de locaties is te vinden op www.restovanharte.nl.

 Opening nieuw Resto VanHarte in Zaandam

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid opent Resto VanHarte een nieuw pop-up restaurant in buurthuis Kleurrijk in Zaandam. De feestelijke opening is op 2 oktober. Vanaf dat moment kunnen buurtbewoners elke woensdag genieten van een gezellig, lekker en betaalbaar driegangendiner. De keuze voor deze nieuwe locatie is mede ingegeven door de samenwerking met Albert Heijn, dat haar wortels heeft in Zaandam.

 Albert Heijn-medewerkers nodigen klanten uit voor diners

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid nodigt Albert Heijn haar klanten opnieuw uit om gezellig te komen eten bij Resto VanHarte. In vijf winkels, in Zaandam, Leiden, Enschede, Utrecht en Tilburg, plaatst Albert Heijn speciale mini-Resto's waar klanten onder het genot van een hapje en drankje kunnen kennismaken met Resto VanHarte. Daarnaast delen Albert-Heijn medewerkers in 100 winkels dinerbonnen uit aan klanten die graag nieuwe mensen willen ontmoeten. Deze bonnen bieden eenmalig een gratis diner voor wie nog niet eerder bij Resto VanHarte heeft gegeten.

 Samen soep eten tegen eenzaamheid

Albert Heijn-klanten kunnen ook actief bijdragen tegen eenzaamheid. Van 23 september tot 6 oktober doneert Albert Heijn 50 cent van elk verkocht verspakket tomatensoep aan Resto VanHarte. Door simpelweg een verspakket tomatensoep te kopen, dragen klanten bij aan het samenbrengen van mensen. Daarnaast kunnen Albert Heijn-klanten die samen eten mogelijk willen maken, hun AH Miles doneren op AH.nl/voorelkaar.

Polle Janssens, directeur-bestuurder bij Resto VanHarte: “De Week tegen Eenzaamheid voelt toch een beetje als onze week. Met onze activiteiten voor jong en oud zetten we ons het hele jaar door in tegen eenzaamheid. Er is nog steeds heel veel eenzaamheid in Nederland. Het is dan ook ontzettend mooi dat we in deze week mede dankzij onze partner Albert Heijn nog meer mensen kunnen samenbrengen, in onze bestaande buurtrestaurants én in onze nieuwe locatie in Zaandam.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is dé ontmoetingsplek voor mensen die op zoek zijn naar verbinding. Eenzaamheid kan ons allemaal treffen, maar bij Resto VanHarte vinden buurtbewoners een warm welkom en een gezonde, verse driegangenmaaltijd voor maximaal acht euro. Bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Je bent van harte welkom bij de diners. Neem voor aanmelding of meer informatie contact op met Renske Westerhof via r.westerhof@restovanharte.nl of 0627270062

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen