Allianz Trade lanceert Allianz Trade pay

06 MRT 2024 09:00 | Allianz Trade

Allianz Trade pay is een betaaloplossing met een reeks diensten voor B2B e-commerce, waaronder een kredietverzekeringsdekking, een fraudemodule, een digitale onboarding oplossing en een instant financieringsoplossing.

Het ondersteunen van de snel groeiende B2B e-commerce is al een aantal jaren een integraal onderdeel van de strategie van Allianz Trade. Na het ontwikkelen van een e-commerce kredietverzekering en het aangaan van meerdere partnerships met e-commerce spelers en toonaangevende financiële instellingen, gaat 's werelds grootste kredietverzekeraar nog een stap verder. Allianz Trade kondigt vandaag de lancering aan van Allianz Trade pay, een betaaloplossing met een scala aan diensten speciaal gericht op B2B e-commerce, waaronder niet alleen een directe financieringsoplossing, maar ook een digitale klant onboarding oplossing, een online frauderisicobeheer en -beperkingssysteem en een kredietverzekering bij het afrekenen.

Met zijn e-commerce kredietverzekering biedt Allianz Trade realtime dekking tegen wanbetalingsrisico's aan B2B marktplaatsen, BNPL (koop nu, betaal later) aanbieders en webwinkels. Allianz Trade maakt zich nu op om sneller en verder te gaan om het B2B-ecosysteem efficiënter te ondersteunen en zijn aanbod aan te passen aan de opkomst van e-commerce handelsstromen. 

Nieuwe diensten gekoppeld aan bestaande tools

Concreet combineert Allianz Trade pay reeds bestaande tools met nieuwe diensten:

• Een e-commerce kredietverzekering: deze oplossing maakt realtime online kredietverlening aan klanten mogelijk, zodat B2B webwinkels hun klanten betalingstermijnen kunnen toekennen en tegelijkertijd beschermd zijn tegen het risico van wanbetaling.

• Een directe financieringsoplossing voor binnenlandse activiteiten: De B2B BNPL-partners van Allianz Trade bieden de volledige BNPL-waardeketen tot aan de onmiddellijke betaling via de API-verbinding met Allianz Trade. Wanneer een klant online koopt, ontvangt de webwinkel onmiddellijk betaling voor de aankoop, terwijl de BNPL provider de betaling van de klant opvolgt. In geval van onvermogen van de klant om te betalen, biedt Allianz Trade de BNPL-partner een verzekeringsdekking.

• Een directe financieringsoplossing voor multinationals: Allianz Trade's oplossing voor directe financiering in meerdere landen en valuta's voor multinationals werkt op dezelfde manier als de binnenlandse optie, maar er is ook een financiële partner bij betrokken die de webwinkel in realtime betaalt voor online transacties.

Extra Innovaties

Daar bovenop lanceert Allianz Trade de volgende innovaties:  

• Een onboarding-oplossing voor klanten: deze dienst is een module voor het zoeken naar een bedrijf bij de kassa. Het ondersteunt webwinkels in hun KYB proces door de identiteit van de klant te controleren met behulp van open-banking technologieën en de grote en uitgebreide database van Allianz Trade, die financiële, commerciële en strategische informatie bevat van meer dan 83 miljoen bedrijven wereldwijd.

• Een verzekering die frauderisico's dekt: deze service biedt webwinkels meer zekerheid door hun bedrijf te beschermen tegen financiële verliezen als gevolg van identiteitsdiefstal door frauduleuze partijen die zich voordoen als legitieme bedrijven. 

• Een eenvoudige plugin voor bedrijven die een CMS gebruiken: alle hierboven beschreven oplossingen zijn eenvoudig in te stellen. Om hiervan te profiteren hoeven bedrijven die een CMS gebruiken alleen maar een plugin toe te voegen aan de broncode van hun B2B e-commerce platform, zodat de oplossing(en) live kunnen gaan.

Eenvoud, veiligheid en flexibiliteit

"Met Allianz Trade pay dekken we nu de volledige B2B e-commerce waardeketen, van KYB tot betaling, en komen we tegemoet aan de behoeften van het hele ecosysteem, van webwinkels tot BNPL-spelers, banken en marktplaatsen. Jij bent een traditionele retailer die zijn bedrijf veilig wil laten groeien? Jij bent een marktplaats die zijn KYB-proces wil versterken? Je bent een betalingsspeler die een nieuwe optie voor uitgestelde betaling wil toevoegen? Wij hebben een oplossing. De kracht van Allianz Trade pay ligt in de levering van aanvullende diensten, met een naadloze integratie in jouw betaalproces. Allianz Trade pay brengt eenvoud, veiligheid, flexibiliteit en concurrentievermogen in de B2B e-commerce markt", zegt François Burtin, Global Head of e-commerce bij Allianz Trade.

"We zijn erg enthousiast over Allianz Trade pay en ervan overtuigd dat het de B2B e-commerce markt zal helpen om nog sneller te groeien. Handelspatronen transformeren en als wereldleider in kredietverzekering moeten wij de verschuiving in onze sector leiden. Het potentieel van Allianz Trade pay is oneindig en we streven ernaar om nog verder te gaan. We zullen altijd meer innovatieve diensten en functionaliteiten blijven ontwikkelen, zoals live en geconsolideerde weergaven, speciale en dynamische dashboards en geautomatiseerde alerts. B2B e-commerce neemt voortdurend toe en wij zullen er zijn om deze belangrijke overgang in de manier waarop bedrijven omgaan met handel te vergemakkelijken", zegt Anil Berry, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Commercial Underwriting, Distribution, E-Commerce en Marketing.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws